Ga terug

Courgette-walnotencake

Sander
Doe eens gek! Stop een courgette in je cake. Lekker, en ook een beetje gezond.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Taart
Keuken Nederlands

Materiaal

  • Cakeblik (24 cm)

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram walnoten
  • 1 courgette mag een flinke jongen zijn
  • 3 eieren
  • 120 gram roomboter
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de walnoten grof en rooster deze in een droge, warme pan.
    100 gram walnoten
  • Rasp de courgette en probeer er zoveel mogelijk vocht uit de drukken.
    1 courgette
  • Mix de eieren met de suiker tot een zeer luchtige substantie.
    3 eieren, 200 gram bruine suiker
  • Smelt de boter, maar houdt het zo koud als mogelijk. Mix dit door het ei-suiker mengels.
    120 gram roomboter
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Spatel vervolgens door het ei-suiker-boter mengsel.
    200 gram bloem, 8 gram bakpoeder, 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Voeg de courgette en walnoten toe en zorg dat alles goed gemengd is.
  • Doe het mengel in het ingevette cakeblik en schuif dit in de voorverwarmde oven.
  • Bak de cake in ongeveer 1 uur af, zoals je dat normaal ook zou doen.

Notities

Zo, dat was verrassend, maar wel lekker smullen geblazen. Eet smakelijk!
Trefwoord Cake, Courgette