Maak een knolselderij schoon, snij deze in blokjes en kook dit tot ze gaar zijn. Dat zal ongeveer 20 minuten duren.
Maak hier een puree van. Voeg vervolgens wat zout, een ei-dooier, wat nootmuskaat en wat fijngesneden Chinese bieslook aan toe.
Als laatste moet je bloem toevoegen tot je een mooi beslag hebt. Let op… niet te veel, maar ook niet te weinig gebruiken!
Van het beslag wat je hebt maak je mooie gnocchi . Zelf doe ik dat met twee theelepels, maar ieder zijn voorkeur. De gnocchi bestrooi je nog met een beetje extra bloem. Leg er een theedoek op en laat ze liggen tot je ze nodig hebt.
Ga nu aan de slag met de walnootboter. Mix de roomboter met de geroosterde walnoten, en het sap van de citroen. Voeg nog een beetje Chinese bieslook toe. Dit alles gaat prima met een staafmixer.
Salade van koolrabi en komkommer
Meng de azijn, yoghurt en mosterd door elkaar tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
Rasp de koolrabi en meng deze door de vinaigrette. Laat even rusten in de koelkast.
Afronding
Wanneer je klaar bent om e.e.a. op te eten dan zet je een pan met water op het vuur. Kook je gnocchi in porties gaar. Afhankelijk van de grootte duurt dat één of meerdere minuten. Haal ze uit de pan en laat ze even uitwasemen.
Doe ondertussen de walnootboter in een koekenpan. Laat deze smelten en voeg de gnocchi eraan toe. Voeg tegelijkertijd ook de rode biet toe. Schep e.e.a. op een bord, strooi er nog wat walnoot over en geniet!
Rasp een komkommer en meng deze door de koolrabi.
Notes
Dat was weer een heerlijk recept voor een lekker avondje smikkelen en smullen!