50gramMungbonendeze kun je ook vervangen door linzen
100gramGroene kool
1theelepelBalsamico azijn
1cupBasilicumvers
10blaadjesMuntvers
50gramParmezaanse kaas
Olijfolie
50gramRicotta
50gram Mozzarella
Instructies
Deze was de mungbonen en kook ze in 30 minuten gaar in water. Spoel ze daarna af met koud water.
Ondertussen was je de bladeren van de kool. Vervolgens bak je ze twee minuten in een hele ruime scheut olijfolie. Als ze uit de pan komen snij je ze in reepjes en giet je er de balsamico azijn overheen. Uiteraard ook een beetje zout en peper naar smaak toevoegen.
Maak van de basilicum, munt, geraspte Parmezaanse kaas en een flinke scheut (goede) olijfolie een pesto. Dit doe je door alles in een blender te gooien en even flink te mixen. Zet apart tot de rest ook klaar is.
Mix vervolgens de ricotta met de kleingesneden mozzarella.
Gooi nu de groene kool, bonen en pesto bij elkaar en zorg dat alles goed met elkaar gemixt is.
Serveer op een bord met daarnaast de ricotta-mozzarella mix.
Notities
*Matt Orlando heeft gewerkt bij Noma en is inmiddels eigenaar van en chef-kok bij restaurant Amass in Kopenhagen. Het originele recept komt uit Bread is Gold van Massimo Bottura & Friends.