Verjaardagspartijtje in Moirara!

Een weekje Costa Blanca kan natuurlijk niet zonder een beetje actief te doen. Gelukkig kwam AirBnB met de gouden tip! De Paella bicycle ride Moirara.

27 november 2018. Deze prachtige dag begint met een zonnetje! Een rit van ongeveer een uur brengt ons van El Campello naar Teulada. Terwijl wij een ontbijtje (tostada de tomate y jamón) genieten in een lokale bar, neemt een deel van de lokale bevolking toch liever een pot bier. Iets voor tienen arriveren bij Mike van Snakebite MTB Adventures.

Een kleine autorit brengt ons naar de start van de tour. Monique krijgt nog een last-minute cursus fietsen op een MTB. Als snel rijden we La Cumbre del Sol op. Nou ja op… de tocht begint met een goede afdaling!

Via goed begaanbare gravelpaden fietsen we langs mooie vergezichten over de Middellandse Zee en het natuurgebied waar we ons bevinden. Na een eerste uitkijkpunt begint de echte afdaling. Na deze stijle weg (gelukkig van beton) naar beneden arriveren we bij Playa de la Granadella. Dit schijnt een van de mooiste baaitjes van Spanje te zijn. Normaal kun je hier over de koppen lopen, maar vandaag is er niemand!

Mike had bedacht dat we de baai ook van boven gaan bewonderen. Kortom er volgt een goede klim van zo’n 100 hoogte meters.  Na het uitzicht gaan we wat meer landinwaarts richting Cap Marti en Valle del Sol. Er volgt wat urbanisatie en bosrijk gebied. 

Na nog een flinke klim rijden we Teulada weer binnen. Hier begint de afdaling naar Moirara waar we mandarijnbomen en wijngaarden passeren en we aan zee eindigen. Mike geeft ons een kleine bijdrage voor een maaltijd bij de lokale Cubaan en fietst zelf verder terug naar de auto. Een uurtje later is hij terug, zijn onze energie reserves aangevuld en gaan we gezamenlijk terug naar onze auto. 

Het was een mooie tocht van 34.33 km en 605 hoogte meters. Soms een beetje afzien omhoog, soms een beetje billen knijpen naar beneden. Maar het was zeker de moeite waard. Kortom een leuk en geslaagd verjaardagspartijtje!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder