Reykjavik…extended edition

Maandag 20 januari. Vandaag een lekker rustig dagje Reykjavik. We beginnen met een ontbijtje bij een hip bakkertje in de hoofdstraat.

Vanuit de bakkerij lopen we richting de zee. Zoals al eerder gezegd staat hier het RVS zonneschip. Nu is er nagenoeg niemand dus tijd genoeg voor mooie foto’s terwijl de zon langzaam opkomt.

Onze volgende stop is het theater. Ze hebben het zo gebouwd dat de glazen wand lijkt op de basalt rotsen bij Black Beach. Ze hebben het zo gebouwd dat er ook nog allerlei lichtshows op gegeven worden. We gaan precies voor het noodweer naar binnen en kijken wat rond.

Na een kop koffie lopen we door de regenboogstraat naar de biologische bakker genaamd Braut. We halen een cinnamon roll. Deze peuzelen we op voor de grote betonnen kerk van Reykjavik. Binnen is hij net zo betonnig en erg sober.

We struinen nog wat door de straatjes en bezoeken diverse dertien in een dozijn souvenirwinkels.

Inmiddels is het lunchtijd en we wandelen richting haven. Daar zou een foodhall zitten. Het is even zoeken en leidt bijna tot onze eerste echtelijke ruzie, maar we vinden hem. Hier eten we een visplank en pulled-lamb tortillas. Lekker!

Tijdens deze lunch krijgen we te horen dat onze vlucht vertraagd is van 20:15 naar 13:15 de volgende dag. Bedankt Transavia. We besluiten toch maar dat we zo naar de luchthaven gaan. Langzaam halen we onze koffers op en gaan we naar het busstation.

Op de luchthaven horen we dat er een diner en hotel geregeld is. We mogen een bus in en de rest wordt geregeld. Eerste halte is een restaurant op een locatie waar niemand van gehoord heeft. We zitten zowaar langs Boots en zijn vriendin. De cirkel is rond!

Na het diner worden we gedumpt bij een hotel. Hier krijgen we een familiekamer toebedeeld. Aangezien het er schurftig heet is, gaan we even naar de gameroom en doen we een drankje.

De volgende dag lezen we dat we rond tien uur opgepikt zouden worden voor de transfer naar de luchthaven. We zien Boots hier weer lopen met een lunchpakketje.

Op de luchthaven duurt het geen half uur om te lezen dat Transavia nog een uurtje extra vertraagd is.

Inmiddels zitten we in het vliegtuig en is het 14:35 uur. Ze zijn lekker bezig bij Transavia! In ieder geval biedt de piloot zijn excuses aan. Daar zullen we het mee moeten doen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder