Dit is ongetwijfeld een van de lekkerste gerechten die Monique en ik ooit samen gemaakt hebben. Aan het prachtige bord te zien, is deze foto genomen in IJmuiden. Zijn we vele borden verder, maar deze foto zal blijven.
Gegrilde tonijn, komkommer en noodles
Dit is een van mijn favorieten! Wat een heerlijk recept, vooral als je verse tonijn gebruikt.
Ingrediënten
Marinade
- 20 ml Sesamolie
- 60 ml Sojasaus
- 20 ml Gembersiroop
- 20 ml Zonnebloemolie
De rest
- 1 Komkommer
- 2 Lente uitjes
- Rijst noodles voor twee personen
- 10 gram Sesamzaad
- 2 Tonijnsteaks
Instructies
Marinade
- Mix alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
De rest
- Snij een komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Marineer de komkommer een aantal minuten in het heerlijke vocht.
- Snij de bosuitjes in dunne plakjes en zet apart.
- Kook de rijstnoedels, giet deze af wanneer ze gaar zijn en blus af met koud water.
- Bak het sesamzaad in een hete koekenpan tot ze bruin zijn. Denk eraan dat je blijft roeren, anders worden ze heel rap zwart. Vergeet ze niet uit de pan te halen, anders worden ze alsnog zwart.
- Gril (of bak) de tonijnsteaks twee minuten per kant, snij vervolgens in lekker dunne plakjes.
- Assembleer het tot een mooi ogend geheel. Begin met de rijstnoedels, gevolgd door de komkommer en leg daarop de tonijn. Af toppen met wat bosui, sesamzaad en wat additionele saus.
Notities
Tip van Monique: gooi de overgebleven marinade door de noodles voor net een beetje extra smaak. Nu ik het zelf zo zit te bekijken, denk ik dat een paar cashewnoten het geheel wel eens kunnen volmaken.