Thessaloniki

Zaterdag 29 juni 2019.

Om 9:15 vliegen we naar Thessaloniki. Heerlijk die plaatsen met extra beenruimte. Eenmaal aangekomen is het zoeken naar de autoverhuurder. Deze is echter in geen velden of wegen te vinden. Dan maar het noodnummer van Sunny Cars bellen. Een onaangenaam klinkt Belgisch persoon zegt dat we bij een of ander hotel moeten zijn. Hoe er te komen wordt niet gezegd. Na wat navragen blijkt er een keurige transfer geregeld te zijn. Aardig volk die Grieken. Niet veel later rijden we in onze Hyundai I10 weg.

In Thessaloniki aangekomen ontmoeten we Aris, de eigenaar van ons AirBnB. Een aardig mannetje wat het een en ander uitlegt.

Dan is het tijd voor actie. We lopen richting strand en niet heel veel later zitten we in een rustig zijstraatje te genieten van de eerste maaltijd. Griekse salade, octopus en sardines. Heerlijk!

We flaneren vervolgens over de boulevard die ons leidt naar de witte toren. De witte verf die erop zat is al lang verweerd. We nemen een korte pauze en bepalen het vervolg van de route.

Via de Boog van Galerius en Rotunda struinen we door het oudere deel van de stad.

We pakken nog wat ruïnes mee voor we bij de Hagia Sofia aankomen. De soberheid van buiten is niet doorgezet naar binnen. Wat een pracht en praal.

Na een omzwerving langs nog een meer versierde kerk (categorie alles is goud) arriveren we bij de markt die net sluit. Jammer.

Er wordt een café gespot en Monique zegt dat we daar lekker kunnen eten. Tijd voor een drankje! Ook in Griekenland hebben ze kennelijk microbrouwerijen dus ik zit goed. Na wat drankjes bestellen we een Gavros Marinatos.

We eindigen ons toeristische rondje door Thessaloniki in de oude haven waar we lekker tussen de lokale bevolking gaan zitten en nog even gezellig met elkaar babbelen.

Prima begin van de vakantie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder