Ruïnevredebreuk

Zondag 30 juni 2019. We beginnen met een lekker bakje Griekse yoghurt met granola op ons balkon. Wat een verwennerij! Het uitzicht is wel een beetje matig, maar dat mag de pret niet drukken.

Na het ontbijt beginnen we aan onze road trip naar Drama. Het ligt slechts 150 km naar het oosten, dus heel lang rijden is het niet. De eerste stop is een fruitstalletje. Lekker verse kersen!

Dan vervolgen we de route en zien we een meertje liggen. Sander zou Sander niet zijn als hij niet even van de weg afgaat om te kijken of we bij het water kunnen komen. Na wat zandpaden blijkt het toch geen goed idee te zijn en we keren om. Op de weg terug wordt de auto aangevallen door twee waakhonden. De auto wint het gevecht.

De volgende stop is het Byzantijnse kasteel van Rentina. Volgens de bordjes de belangrijkste ruïne van Macedonië. Het is echter niet belangrijk genoeg om er nog naar om te kijken. De paden er naartoe zijn overwoekerd met planten. Voordeel daarvan is dat er geen kip is. We tijgeren het laatste stukje omhoog en arriveren voor een gesloten hek. Sander kijkt even om het hoekje en als hij zich weer omdraait is Monique al over het hek geklommen. Het boefje!

Vanaf het hooggelegen kasteel hebben we een mooi uitzicht over de omgeving. Dit was wel de moeite van de ruïnevredebreuk waard!

Na dit avontuur vervolgen we onze route naar Drama. We passeren nog een oude toren en een ancient wooden bridge. Deze laatste is ook afgeschermd met een hek, maar volleerd insluipers als we zijn, klimmen we eroverheen en staan we al snel bij de oude brug. Althans wat er van over is.

Tijdens het laatste stukje naar Drama nuttigen we nog een drankje bij een lokale taveerne. Dan arriveren we in Drama. Daar is het lunchtijd.

We checken vervolgens in bij Yannis Studio. Een mooi plekje net buiten de stad. Hij heet ons hartelijk welkom en zijn moeder heeft lekkers verzorgd. Jummie! Monique probeert de lokale kittens te vertroetelen, maar ze zijn wat angstig. We ontspannen (en slapen) wat.

Tegen een uur of 5 besluiten we nog een activiteit te ondernemen. Het wordt de Petroussa Canyon. Hier aangekomen blijkt het een kloof te zijn waarin een theater gebouwd is. We wandelen naar beneden en bekijken de boel.

We lopen nog een stukje door de leegstaande rivier door de kloof en pakken nog een mooi vergezicht mee.

Na de kloof besluiten we naar Kavala te rijden voor het avondeten. Het is een uurtje rijden tot aan de kustplaats. Hier wandelen we even de berg op om de oude stad en het lokale kasteel te bewonderen. Erg leuk!

Dan is het etenstijd! Maar eerst even langs de bakker. Die ziet er leuk uit en blijkt heerlijke koekjes te hebben.

We gaan eten. Wat een verwennerij weer. Salade, souvlaki, feta, courgette ballen en veel olijfolie. Jum!

Na het eten rijden we terug naar Yannis, waar we heerlijk in slaap vallen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Ruïnevredebreuk”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder