Bruin Goud

Maandag 22 juni. Het belooft een mooie dag te worden. Perfect weer voor een fietstochtje door het Drentse land.

Om te beginnen nemen we afscheid van Joost. Hij moet weer naar huis, de arme jongen. Na het afscheid laden we de fietsen in en rijden we naar Schoonebeek. We parkeren. Niet veel later beginnen we aan de Bruingoud Route.

De route begint langs de Nederlands-Duitse grens door een gebied wat gekenmerkt wordt door ja-knikkers en pijpleidingen.

De tocht vervolgt zich door het Drentse boerenland en brengt ons, via een kleine omweg naar Nieuw-Amsterdam waar we een gebakje doen bij de lokale snackbar. Kennelijk is alles dicht op maandagochtend (en zit er ook nauwelijks horeca in dit gebied).

Na het eerste moment van rust komen we in veengebied. We passeren een oude turffabriek. Waarna we kilometers langs een kanaal fietsen en het smalspoor museum passeren.

Nog wat omzwervingen later fietsen we het natuurgebied Bargerveen in. Een mooi en rustig fietspad toont ons een prachtig veenlandschap. Informatieborden leren ons dat Staatsbosbeheer hier het een en ander aan het herstellen in.

Inmiddels is het lunchtijd, maar de enige optie is gesloten. Noodgedwongen besluiten we door te fietsen naar het startpunt. Het laatste deel van de route begint mattie langs een N-weg, maar gaat al gauw over in boerenweggetjes. Na 52KM arriveren we bij de Schoonebeeker bakker. Tijs voor lunch!

Na de lunch besluiten we een toetje te halen bij Bakker Joost in Odoorn. Een heerlijk taartje hebben we wel verdiend! Nog even snel boodschappen doen en dan is het relax-tijd op de camping.

De camping is inmiddels lekker rustig, enkel nog bejaarden en twee jonge gezinnen waarvan de dichtstbijzijnde lekker stil is. We nemen een klein drankje en hapje alvorens het weer tijd is de BBQ aan te steken. Vanavond geen vlees-feest, maar pasta met garnalen en gegrilde groenten. Uiteraard afgesloten met marshmellows.

Na het eten lopen we nog een rondje door het bos. We spotten diverse schapen, maar ook twee hertjes. Wat leuk!

Wat een dotje!

Dinsdag 23 juni. Vandaag hebben we een wild programma. En dat treft, want het weer heeft er ook zin in vandaag! De […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder