Wat een dotje!

Dinsdag 23 juni. Vandaag hebben we een wild programma. En dat treft, want het weer heeft er ook zin in vandaag!

De dag begint in Emmen. Bij het voormalig Noorder Dierenpark, wat tegenwoordig Wildlands Adventure Zoo heet. We hebben geboekt voor 10:00 uur en we staan keurig op tijd in de rij. Eenmaal in het park besluiten we eerst de linkerroute te nemen. Goede keuze! Al het andere volk gaat rechts.

We beginnen met de geiten. Daarna volgen de prairiehondjes. Wat een dotjes, om verliefd op te worden! Daarna passeren we Nijlpaarden, gezellige dikkerds zijn het. Onderweg naar de savanne zien we wat leeuwen op de rotsen liggen. Ze hebben net een bot gevangen.

Tijd voor een eerste attractie. De bustour over de savanne. We treffen impala’s, zebra’s, gnoes, kamelen en onagers. Sommige zijn al wat ouder, sommige zijn net geboren. Na de tour lopen we via de stokstaartjes naar de achtbaan. Leuk voor een keer.

Plots staan we in het poolgebied een kijken we een ijsbeer aan. Machtig beest! Via de sneeuwuil pikken we de training van de zeehonden mee.

Dan is het tijd voor het rechterpad. We beginnen u de vlindertuin waar twee loslopende zeekoeien het pad versperren maar wel klagen over de drukte.

We gaan door naar de jungle waar we enkele apen en Aziatische olifanten zien. Na de boottocht over de rivier is het klaar in de hitte en we lopen via de Afrikaanse olifanten weer weg richting uitgang. Daar genieten we de lunch en proberen we de 1001-smaken cola machine.

’s Middags begint het goed warm te worden en we besluiten naar het Loomeer te lopen. Dat zou volgens het bord op de camping 3,5km zijn. Realiteit leert ons dat het 4,5km was.

Bij het meer beginnen we te zwemmen. De temperatuur is prima een die van het water eveneens. Na een ijsje en wat ontspanning is het tijd voor de terugweg.

Op de camping aangenomen is het borreltijd. We slaan wat teken van ons af en beginnen aan de BBQ. Ja ja, het leven lacht ons toe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder