Zes uur in Limburg

Iedere keer dat je in Zuid-Limburg bent, is het toch een soort van vakantie! De zes uur die we er afgelopen weekend doorbrachten zeker! Wat een gezelligheid en ontspanning bij Thijs en Ellen in Elkenrade.

Zondag 6 juli 2020. Na een (toch wat) lange rit langs Venlo, Roermond en Heerlen arriveren we omstreeks 14:00 uur in Elkenrade. Thijs doet open in zijn kluskleding, Ellen staat lekker te kokkerellen. We begroeten elkaar Corona-style en zien voor het eerst hondje Roisin. Wat een liefje, een beetje angstig en onzeker, maar zeker een liefje!

Na een rondleiding door het bescheiden optrek van Thijs en Ellen is het tijd voor Limburgse Vlaai. Jummie! Ellen heeft een goede Limburgse invloed op Thijs. Na wat geklets en gespeel met frisbees en balletjes is het tijd voor een wandeling. Het wordt de ‘Bronnen-route’.

We lopen de Krekelbergweg af richting de Zendmast van Eys. Hier lopen we het bos in en dat is maar goed ook, want de bomen houden het kleine beetje regen wat uit de lucht valt goed tegen. Het uitzicht hier over Limburg is werkelijk waar prachtig.

Vanaf het bos lopen we een tijdje heuvelafwaarts richting de Eyserbeek. Dit stroompje volgen we tot aan Eys. Onderweg moeten we door een donkere tunnel. Gelukkig leidt het licht aan het eind ons naar de uitgang. Van Eys lopen we over het Piepertvoetpad richting de Eyserbosweg. Met een stijgingspercentage rond de 10% een mogen we dat een forse klim noemen.

We slaan het Eyserbospad in om zo richting Eyserheide te wandelen. Hier zit wijnboer John Cox van Domaine Salamander. Dit is een mooi moment om even te pauzeren. John heeft prima smakende mousserende wijn (rood en wit). We nemen en glas. Terwijl we op het terras zitten, schuift John gezellig aan en proeft (onder de noemer ‘kwaliteitscontrole’) ondertussen volop van zijn eigen wijn. Na een half uurtje lopen we voldaan verder met een fles in de hand.

Na 8,7 km wandelen wordt het tijd voor een maaltje. Ellen heeft prima voorwerk voor Poke Bowls gedaan. De tafel is goed gevuld met allerlei lekkers. We smikkelen en smullen! Uiteraard eten we iets meer dan goed voor ons is. Na het dessert, een monchou-bastonje-roodfruit combi is het tijd om terug naar huis te rijden. Onze zes-uur minivakantie zit er weer op.

Dank Ellen en Thijs voor de gastvrijheid!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder