Op de fiets naar Kootwijk

Vrijdag 24 juli 2020. We kunnen ook op de fiets gaan zei Monique. Dat was een goed, maar bovenal moedig idee! Vandaag is het zover, na een halve dag werken stappen we op onze fietsjes richting Kootwijk.

De route leidt eerst door Nijmegen West richting Weurt waar we de Waaldijk op schieten. Niet veel later, er staat inmiddels 10 km op de teller, stoppen we bij het dijkmagazijn. Een oud pand waar vroeger materiaal om de dijken te beschermen lag opgeslagen. Hier doen we een drankje en een vulkoek.

Bij Ewijk slaan we de A50 op en steken we de Waal over. Via Herveld fietsen we door het boerenland richting Heteren. Hier is het weer tijd om een stukje A50 te pakken voor de oversteek van de Nederrijn.

We komen nu is bosrijke gebied wat begint bij Doorwerth, en via Heelsum naar Wolfheeze leidt. Na Wolfheeze moeten we een tunneltje door. Het is zo laag dat we er gebukt net doorheen passen. Eenmaal uit de tunnel begint het te druppen. Eerst zacht en als we net onder een brug staan met bakken te gelijk. De timing is fantastisch! We schuilen even en fietsen al snel door.

Na wat rare paden komen we door Papendal. We fietsen gestaag verder om bij Grijsoord de A12 over te steken. We rijden nu echt de Veluwe binnen. Bij de lokale natuurbegrasfplaats staat een frietkot waar we een koude chocomelk nuttigen.

We rijden een flink stuk langs Nationaal Park de Hoge Veluwe tot we in Otterlo arriveren. Hier is het druk met toeristen. Meh! We hebben toch een hapje en drankje verdiend dus voegen ons op een terras.

Dan door naar Harskamp waar we proviand in slaan. Vanavond burgers met salade. Dat wordt smikkelen en smullen.

Het laatste van de route gaat dwars door de Veluwe en na 60 km arriveren we op Natuurkampeerplaats Zanderdennen. We gaan genieten bij de boswachter!

Als de tent staat blijkt dat de camping niet voorziet in een van de meest essentiële levensbehoeften, namelijk toiletpapier. Sander klimt weer op de fiets en rijdt de 8km terug naar Harskamp. Slim als hij is worden er ook bitterballen geregeld. Fietsen maakt immers hongerig.

Terug bij de tent is het genieten. Bier en ballen. Even douchen, dan bier en burgers. Nu zijn we inmiddels een wandelingetje naar de uitkijktoren verder, maar het is wel tijd voor bier en koekjes. Tot morgen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder