Snijboon Falafel

Snijboon Falafel

Sander
Wat begon als een overschot aan snijbonen, ging verder als groenteburger, maar eindigde als falafel. Niet de originele van kikkererwten, maar een variant van snijbonen. Die dingen hebben we immers meer dan een beetje in de moestuin hangen.
Maak je het zo, dan is het een prima lunch. Wil je er een avondmaal van maken, dan kun je er gebakken aardappels en nog een frisse komkommersalade bij serveren.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Materiaal

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 250 gram Snijbonen
  • 100 gram Groene Linzen
  • 100 gram Walnoten
  • 3 stuks Bosui
  • 5 tenen Knoflook
  • 1 stuks Ei
  • Bloem
  • Zout
  • Peper
  • Komijn
  • Yoghurt
  • Mayonaise
  • 1 Komkommer
  • Feta
  • 4 Flatbreads
  • Olie

Instructies
 

De falafel smurrie

  • Kook de linzen gaar volgende de verpakking
  • Snij de snijbonen en lente ui in grove stukken en maak de knoflook schoon
  • Werp de snijbonen, linzen, drie tenen knoflook, het ei en de kruiden in de keukenmachine en zorg dat alles tot een goede natte smurrie wordt.
  • Voeg net zoveel bloem toe tot het geheel stevig wordt, maar nog wel nat is.
  • Proef of de smaak naar wens is. Is dat niet het geval, voeg dan wat extra zout, peper of komijn toe.
  • Laat de massa (minimaal) een uurtje rusten in de koelkast.

De bijgerechten

  • Maak een sausje van yoghurt, mayonaise en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de komkommer in lange plakken

De afwerking

  • Zet een koekenpan op hoog vuur met een flinke hoeveelheid olie erin. Als de olie heet wordt zet je het vuur wat lager. Maak nu met twee eetlepels quenelles van de smurrie en laat die rustig in de olie glijden. Doe dit tot de pan vol is.
  • Draai de falafels voorzichtig en vooral niet te vaak om, het is allemaal erg fragiel. Bak tot beide kanten mooi bruin zijn.
  • Verwarm de flatbreads in een pan zonder olie.
  • Beleg de flatbreads met de plakken komkommer, leg daar stukjes feta op. Dan volgt een beetje van de saus en helemaal bovenop mogen de falafels.
Trefwoord Falafel, snijbonen

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 gedachten over “Snijboon Falafel”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder