Dönerinfuus

De reis is belangrijker dan de bestemming zeggen ze vaak. Nou afgelopen dagen in Berlijn was dat zeker waar. Al is het jammer dat het doel van de reis uiteindelijk geannuleerd werd.

Zondag 30 juni 2024. Het begint al lekker. Thijs neemt de verkeerde afslag en arriveert ruim een half uur te laat bij ons. Zulks kan een keer gebeuren. Na de koffie vertrekken we richting Berlijn. Waze weet het beter en leidt ons via Hengelo. Heel jammer, want het eerste deel 100 km p/u schiet niet op. Rond half vijf parkeren we de auto op de Columbiadam en checken we in bij Easy Lodges Berlin.

Een keurig slaaphok

We besluiten richting de stad te lopen en starten met Volkspark Hasenheide. We lopen door het park en slaan Kreuzberg in. Voor we het weten lopen we met een fles bier in de hand naar de eerste worstenkraam. Mmm curry worst!

Bier en worst

Niet veel later spot ik Next Bike. Hier kun je fietsen huren en door de hele stad achterlaten. Ideaal! Ik help de technisch iets achterlopende Thijs met de instellingen en voor we het weten fietsen we richting Mitte. Onderweg weten we nog een döner te scoren. We pakken de Brandenburger Tor mee en verwonderen ons om de voetbalfans die op de been zijn. An sich niet vreemd, het EK is in volle gang.

Super leuk!

We fietsen door de fanzone richting de Siegessäule. Nu al een voordeel van die fietsen, je komt nog eens ergens. Via Grosser Tiergarten fietsen we terug richting Brandenburger Tor waar we de fietsen inleveren en een stukje Georgië – Spanje kijken. Inmiddels is ook duidelijk dat het Pearl Jam concert van dinsdag is geannuleerd wegens ziekte in de band. Dat is toch wel bijzonder k*t. Het is immers pas de tweede keer dat dit ons overkomt.

Voetbal kijken

Na de eerste helft is het wel mooi geweest en besluiten we de u-bahn terug naar ons slaaphok te nemen.

Maandag 1 juli 2024. We beginnen met een zoektocht naar twee fietsen. Gelukkig staan ze keurig aangeduid op de app. Na een korte stop (we weten nu ook hoe we ze moeten parkeren) rijden we richting Tempelhof. We fietsen over het oude vliegveld en pakken een start- en landingsbaan mee. Afgelopen november waren we hier ook, maar in het donker. Nu zien we pas echt hoe uitgestrekt het is.

Na Tempelhof begint de zwerftocht door Berlijn. We passeren onder andere David Bowie en winkelcentrum Bikini waar we koffie doen en schuilen voor een buitje.

Dan rijden we langs de oever van de Spree richting Prenzlauerberg waar we onze kiloknaller döner van afgelopen november over doen.

Hier moet je zijn

Na de döner fietsen we weer richting Mitte waar we op Alexanderplatz een doos ijs naar binnen werken. Dan volgt een bezoek aan de originele replica van de stadsmuur (niet te verwarren met de Berlin muur). Ook komen we na lang zoeken bij de Buttbrunne uit.

Buttbrunne

We besluiten rustig aan richting ons slaaphok te gaan om even de telefoons van energie te voorzien zodat de fietsen blijven werken. Onderweg passeren we nog een onbekend beeld en een brouwerij.

In mijn element

Na een korte rustpauze is het tijd voor een fietstocht naar een bucket list dingetje. Het is maar 7,5 km fietsen de stad uit, maar we arriveren na een korte döner stop bij het Brewdog Berlin Brauhaus. Genieten! Ik neem een kleine flight van IPA’s en Thijs blijft veilig aan de Weizen.

Na de biertjes fietsen we terug naar ons slaaphok en is het gebeurd met deze dag. Een kleine 75 km doelloos door Berlijn gefietst. Lekker!

Dinsdag 2 juni 2024. We beginnen weer op de fiets. Eerst een stukje naar Kreuzberg waar we ontbijten.

Als we iets verder Kreuzberg in fietsen besluiten we een rondje door de Bergmannstrasse te lopen. Thijs koopt een Engelse Crimi en ik doe niet aan boeken. Dan passeren we nog even het Viktoriapark waarna we eindelijk bij Curry 36 aankomen. Het is tijd voor second breakfast!

Na deze heerlijke versnapering fietsen we door richting East Side Gallery. Het blijft altijd een bijzonder verhaal, die Berlijnse Muur.

Zeer wijs!

Na een rondje muur fietsen we door naar Prenzlauerberg. We parkeren de fietsen voor de deur van oude bekende Ryn Shaparenko, maar helaas hij is niet op zijn atelier. Dan maar een rondje lopen door de wijk, ook leuk. Bij de Edeka halen we een klein verfrissend drankje wat we onder een portiek opdrinken. Je moet toch schuilen voor die regen.

Schuilen

Dan terug naar de fietsen om ze bij de Kukturbrauerei te parkeren. Hier doen we het museum over metal in de DDR aan. An sich wel grappig.

Geheel onverwacht staan we iets later op de Markt am Maybachufer. Hier slaan we fruit in. Ook weten we er een döner te scoren. Een mens moet toch eten.

Na de markt gaan we naar weer terug naar het slaaphok. We laden de telefoons op en bereiden ons voor de de EK wedstrijd tussen Nederland en Roemenië. We nemen de toeristische route naar de Brandenburger Tor en pakken een glimps van Checkpoint Charly mee. We parkeren de fietsen en genieten van de wedstrijd.

Na de wedstrijd is het tijd voor een drankje. Dat wordt genoten bij Brauhaus Lemke. Eerst een IPA, daarna een Kirsch Weisse.

Bij de een na laatste stop van vandaag gaat het mis met het parkeren van Thijs zijn fiets. De huur wordt beëindigd in plaats van doorgezet. Tikkeltje jammer. Evengoed genieten we van de film Drive-Away Dolls in de Freiluft Kino Kreuzberg. Niet hetzelfde als Pearl Jam, maar je moet toch wat.

Film kijken

Na de film zoeken we een nieuwe fiets voor Thijs en worden we tijdens onze rit terug getrakteerd op een Turks toeterconcert. De meningen zijn verdeeld over de charme hiervan. We eindigden de huur van de fiets om 23:58. Optimaal gebruik van gemaakt vandaag! Thijs moet nog wel even de klantenservice bellen om een en ander te laten corrigeren, maar dat gaat feilloos.

We sluiten de dag af met een shoarma en falafel. Heerlijk! Na een korte wandeling zijn we terug in het slaaphok en is het feest voorbij.

Woensdag 3 juli 2024. We rijden vandaag terug naar Nederland, maar niet voordat ik 5 liter gurken aufguss weet te scoren bij de Kaufland!

Na een vlotte rit van zo’n 5,5 uur staan we weer in Vianen. Het was ondanks het afgezegde concert toch weer een mooi reisje waarbij we dingen hebben gezien die we nog nooit eerder hadden gezien. En het dönerinfuus was heerlijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder