Nog meer eten!

Na het heerlijke eten van gisteren doet we dat vandaag over.

Zaterdag 23 november 2024. De dag begint met barstende koppijn en een stijve nek. Gelukkig helpt paracetamol daar prima tegen. Als wij klaar zijn voor het ontbijt, is ook de regen klaar met vallen. We lopen naar de buurman van Bar Levante voor wat tostada’s, verse jus en koffie.

Ontbijten

Na het ontbijt gaan we met Naat naar de altijd prachtige Action. Tot onze verbazing gaat ook Adrie mee, wat natuurlijk extra gezellig is. Na een uitgebreide ronde door de winkel rijden we door naar Cervecería Sento. Hier genieten we van een kleine pre-lunch met een gehakte balletje in Turonsaus, opgerold spek met jam en gefrituurde kaasblokjes.

Gezelligheid

Na dit uiterst gezellige uitje stoppen we nog even bij een lokale cheesecake winkel om, geheel zoals je zou verwachten, cheesecake te kopen. Met vier porties in de pocket rijden we terug naar het appartement. Daar nemen we een eerste hap van de cheesecake.

Kleintje cheesecake

Aangezien het inmiddels echt lunchtijd is besluiten we naar de boulevard te rijden en nog wat te gaan eten. Dat wordt uiteindelijk de lokale aardappelboer, El rancho de la patata. We eten een frietje met zes sauzen, waarvan er vier tegenvallen. De aioli en brava saus zijn wel prima.

Lunch

Na de lunch gaat er een lang gekoesterde wens in vervulling. Al zes jaar wil ik een biertje doen bij de piraten bar genaamd Pata Palo Grupo Abordaje. Deze is, of gaat, altijd dicht als wij daar iets willen drinken. Vandaag is het gelukt! Een lekker biertje werd er soldaat gemaakt.

Eindelijk gelukt!

Na het drankje rijden we naar Alicante om te gaan outlet-shoppen. Her en der wordt wat gepast, maar er blijft alleen een carnavalspak aan mijn vingers plakken. Het is nog even de vraag hoe en wanneer we het naar Nederland gaan krijgen, maar als er echt geen opties zijn, kan ik het altijd nog aandoen in het vliegtuig.

Fucking briljant!

Na wat ontspanning in het appartement gaan we nog even met Naat en Adrie naar het strand voor een frisse neus. Daarna is het tijd voor het eten, vandaag bij Zinc in Mutxamel. Hier gaan we voor weer een hoop lekkers. Monique gaat voor de carpaccio van tonijn, de aubergine met tomaat en feta en het mandarijn taartje. Ik geniet van de gedroogde ham met lever en turon, de zeebaars en de panna cotta. Het is een heerlijke maaltijd!

Cecina de Leon, Foie y Turón

Na nog een koffie rekenen we af en rijden we terug. Morgen weer een dag, ongetwijfeld dat we weer turón gaan eten!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder