Een vuurwerkweek

De lokale bevolking heeft weinig boodschap aan het feit dat wij naar El Campello zijn gegaan om te werken. Zelf zitten ze nog midden in de feestweek met allerhande vrije dagen. Hele dagen gaat er hier vuurwerk de lucht in, heel veel vuurwerk!

Maandag 13 oktober 2025. Gisteren was de officiële feestdag van Spanje, Día de la Hispanidad, en dat betekent dat men op maandag vrij is. Niet dat het uitmaakt in El Campello, want hier is zo’n beetje iedereen druk met de Moror y Christianos feestweek. En wij maar ploeteren! Terwijl we aan het werk zijn gaat er op gezette tijden een vuurwerkbom af. Boem!

Gelukkig is werken maar een deel van onze workation en is er na een rondje met Charlie ruimte voor een typische maandagmiddag borrel. Allebei een klein glaasje wijn, aangevuld met wat kaas en olijven. Daarna eten we vandaag een lekker huisgemaakte gehaktbal met nog een zelfgekweekte en geïmporteerde bloemkool.

Prakken!

’s Avonds kunnen toch nog even deelnemen aan het feestgedruis middels het tweede deel van de parade. Nou ja… eigenlijk is het dezelfde parade, maar dan omgekeerde volgorde. We gaan samen met Naat en Adrie en kijken naar de prachtig als Moren uitgedoste mensen.

Hij heeft een beginnend kaal plekske op het bolletje

Dinsdag 14 oktober 2025. Ook vandaag klinkt er overal vuurwerk. Het begint ’s ochtends en eindigt ’s avonds. Boem! Werk technisch is het een belangrijke dag, vandaag komt immers de portfolioboard van aaff bij elkaar, het is een goede sessie en Sander is een tevreden portfoliomanager.

Na het werken en het rondje met Charlie is het tijd voor de typische dinsdagmiddag borrel. Vandaag drinken we mede met daarbij een klein stukje kaas en onze laatste olijfjes erbij. Het avondeten is een huisgemaakte hamburger met wat gebakken aardappels en Spaanse sperziebonen.

’s Avonds besluiten we toch nog even naar de humoristische parade te gaan kijken. Hier blijven de Christelijke en Moorse pakken in de kast hangen en kiest men zelf voor een ander thema. De eerste groep die we voorbij zien lopen lijkt gekozen te hebben voor het thema ‘We gaan allemaal dronken in het rood’. Daarna volgt de groep ‘Dronken McDonalds’. We haken af na het zien van de groep ‘Dronken Bejaarden uit Benidorm’. Kennelijk moet je toch iets meer alcohol in je bloed te hebben om hier echt van te kunnen genieten.

Hier krijg je bijna honger van

Woensdag 15 oktober 2025.De derde dag van onze workation staat ook in het teken van vuurwerk. Er klinken weer harde knallen door het dorp. We werken weer lekker en sluiten af met een typische woensdagavond borrel. Ditmaal een ‘pornstar martini’ voor Monique en wijn voor mij. De snacks blijven achterwege.

Charlie vindt het een matig kakveldje

Aangezien de winkels dicht waren vandaag is de maaltijd ietwat beperkt, maar we weten toch iets moois neer te zetten met de laatste courgette van het moestuinseizoen en de biet die we kregen op de markt. Het wordt een courgette koek en bietenburger.

’s Avonds besluiten we te gaan bankhangen en vermaken we ons opperbest met de Verhulstjes… allé ik moest kloppen want de bel doet het niet! Uiteindelijk pakken we nog wel het sluitstuk van de feestweek mee. Het laatste vuurwerk schiet de lucht in en vanaf ons balkon-ish-patiootje kunnen we dit net zien.

Knallend de feestweek uit

Donderdag 16 oktober 2025. Wat onze laatste werkdag is, is voor men hier in El Campello weer de eerste! De rust keert weer terug! Het vuurwerk is gestopt, de winkels gaan weer open en het leven komt weer op gang. Onze werkdag schiet lekker op met diverse afspraken en afrondende werkzaamheden en voor we het weten kunnen aan de typische donderdagmiddag borrel beginnen.

Het is hard werken!

We sluiten de vuurwerkweek af bij Brel. We beginnen met een cava sangria, maar dat is niet meer dan cava met sinas. Een beetje jammer.

Het is natuurlijk wel gezellig

Als voorgerecht gaan we voor de combinatie van broodje met kalfswang, gyoza met garnaal en een heerlijke kaasfondue.

Kaasfondue op zijn Spaans

Na de voorafjes bestellen we een fles wijn. Een heerlijk frisse Verdego. In tegenstelling tot wat we van Brel gewend laat het hoofdgerecht even op zich wachten. Dat biedt ruimte om te pimpelen.

Het hoofdgerecht, zalm met beurre blanc, is lekker maar niet echt bijzonder. Hetzelfde geldt voor voor de tartaar met truffel. Lekker, maar we hebben wel eens beter gehad daar. Tja, je kunt ook niet altijd zes gooien.

Tartaar

We sluiten af met een kop koffie en lopen weer terug naar het appartement. De vakantie is nu echt begonnen!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder