Romantische zoektocht

Zaterdag 2 juni. De dag begint vochtig. Regen, bah! Met een natte tent in de auto rijden we naar Grabenstätt. Een boerenmarkt, jeuh!

Op de markt wordt genoten van de taartjes van de boerinnen. Ook blijven er aardbeien en ham plakken. Dat wordt genieten!

Dan door naar Augsburg. Hier vallen we ook met de neus in de boter. Een weekmarkt! Nu gaan we voor twee eieren, asperges en meer ham. Dat wordt nog meer genieten!

Na een rondje door Augsburg, wat voor een stad best aardig is, is het tijd voor de Romantische Strasse.

De Romantische Strasse loopt van Füssen naar Wurzburg, maar wij springen er dus in Augsburg op. Na een korte rit arriveren we in Rain. Dit slaan we over. Snel door naar Donauwörth!

Snel blijkt echter een lastige opgave, de route die eerder zo keurig stond aangegeven blijkt een speurtocht te worden. Leuk! In Donauwörth worden de beentjes even gestrekt.

Dan door naar Harburg. Hier bezoeken we de burcht. Een geinig dingetje met mooi uitzicht. Het bestellen van een glaasje Fanta was echter zo moeilijk voor de bediening dat we twintig minuten tevergeefs hebben zitten wachten.

Volgende halte is Nördlingen. Dit dorpje ligt in het hart van de meteorietenkrater Ries. Het centrum is dan ook keurig rond.

Laatste stop is Dinkelbühl. Een redelijk oud (400 jaar) dorpje met vakwerkhuizen en een mooie stadsmuur.

Op naar de camping in Rothenburg O.D.T. We krijgen een plekje, zetten de tent op en genieten van de asperges en aardbeien!

Na het eten lopen we nog even naar het dorp. Dit is misschien wel de mooiste plek van de dag. Oud, karakter, leuk! Enige jammere is de hoeveelheid toeristen die je er gratig bij krijgt.

Zondag 3 juni. Na 640 km autobahn zit er er weer op. Het avontuur is voorbij. Snel nog een keer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder