Ballonvaart

Zaterdag 24 augustus 2019. Een week later dan initieel bedacht gaat het toch echt gebeuren. We gaan een zonsopkomst ballonvaart doen ter ere van Monique’s verjaardag.

Vrijdagavond om 22:10 uur kwam de bevestiging. We moeten ons omstreeks 6:00 uur melden bij Ad Ballon in Breda. Dat wordt een kort nachtje! De wekker gaat om 4:30 uur. Even en rondje met Charly, een bak koffie en we rijden klokslag vijf naar Breda. Lekker rustig op de weg!

Om zes uur checken we in. Niet veel later krijgen we een briefing en stappen we in de Landrover van Ad. We rijden naar Ulicoten waar we de boel gaan opzetten. Valt nog best mee wat er moet gebeuren. Wel groot zo’n ballon!

Het is ook prima gezellig met onze medepassagiers. We hebben een jarige job, een familie en wat stelletjes. Een van de meisjes heeft inmiddels al een dopper leeg en moet nog even afwateren. Dat gaat niet zonder slag of stoot en ze probeert onopvallend te kijken of er geen gele vlekken op haar schoenen zitten.

Om 7:15 uur zitten we in de mand en stijgen we op. We hebben ons eigen hoekje toegewezen gekregen. Super romantisch!

We gaan gestaag naar 100 meter hoogte en laten ons door de wind meevoeren. We passeren een bos en zien een hert springen. Ook komt de zon nu prachtig op.

We gaan hoger en vanaf een meter of 400 wordt het uitzicht wijdser. Als we boven Hazeldonk hangen zitten we 1000 meter. We zien onder andere Antwerpen en Etten Leur liggen.

Op deze hoogte is het nagenoeg windstil waardoor we rustig kunnen genieten van het uitzicht. Dan laten we ons zakken en worden richting Rijsberg geblazen. Nu is het zoeken naar een grasveld om te landen.

Dit veldje was niet geschikt. We landen een veldje later en na een paar minuten blijkt de volgauto het veld niet op te mogen van de boer. Dan maar weer verder. We gaan weer de lucht in en landen een veldje later.

Als we uitgestapt zijn, is het een nog kwestie van opruimen. Die mega ballon moet toch mee terug.

Tegen tien uur zijn we weer bij Ad Ballon waar we koffie drinken en ons certificaat van deelname krijgen. Wat een bijzondere ervaring!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder