Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Na mijn blog over het courgette overschot vorige week blijven ze maar komen. Dus de laatste dagen eet ik gewoon niets anders dan courgettes. Tja… het is het seizoen zullen we maar denken. Maar ja, iedere dag hetzelfde moet toch anders kunnen. Vandaar weer twee verse opties voor de liefhebbers.

Gekookte Courgette Salade

Men neemt 500 gram (anderhalve) courgette. Deze snij je in mooie hapklare blokjes. Snij ook een teentje knoflook fijn.

Doe de blokjes in een pan en voeg daar het volgende aan toe: één theelepel gerookt paprikapoeder, de knoflook, een scheutje olijfolie en een kopje water. Breng dit alles aan de kook en voeg nog een halve theelepel komijnpoeder en wat het sap van een halve citroen toe.

Laat dit alles 15 minuten zonder deksel pruttelen tot het vocht verdampt is en je een lekker maaltje hebt. Wel koud serveren hè, het is een salade!

Gekookte courgette salade, bereid door Monique. De inspiratie kwam van de Ekonoom.

Courgette Omelet

De courgette omelet is ook weer zo’n heerlijke aanwinst in het assortiment. Let op, voor een omelet moet je wel geduld hebben, maar wel het is wel makkelijk.

Begin met een courgette van zo’n 300 gram. Deze rasp je en leg je vervolgens op keukenpapier. Strooi er een (kleine) hoeveelheid zout overheen en leg er nog wat keukenpapier op. Laat dit een half uur rusten.

Doe de rasp in een kom, doe er 100 gram gebrokkelde feta bij. Voeg ook 2 eieren en wat verse tijm, uipoeder en knoflookpoeder naar smaak toe. Mix het geheel goed door en voeg nog 25 gram bloem toe als het te nat is.

Gooi het geheel in een koekenpan en bak de omelet met de deksel erop langzaam gaar. Strooi er nog wat vers gemalen peper op en serveren maar.

Een lekkere omelet is goud waard!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder