De flinten

Zaterdag 20 juni 2020. Wat een nacht! We slapen héérlijk, maar moeten om de twee uur even ons luchtbed aanvullen. Gelukkig krijgen we geen klachten van de buren over het lawaai.

We besluiten de dag te beginnen bij een kampeerwinkel in Emmen. Hier ritselen we een luchtbed, twee stoelen, en voetenbankje en en blikje gas. Niets dan comfort! Op de terugweg naar de camping zien we baker Joost. Daar moeten we een keer gaan lunchen vindt Monique.

Op de camping vullen we ons nieuwe luchtbed en vindt Sander al snel het euvel van de oude. Een minuscuul gaatje is de boosdoener. Onder het motto waardeer het, repareer het mag hij toch mee. De eerste logé wordt proefkonijn.

Dan pakken zetten we onze fietsen op de auto en rijden we naar Borger waar de Flintenroute start. Al snel zitten we op onze fietsjes en trappen we door het Drentse land. Al snel poseren we bij onze eerste hunebed (D30).

Na dit hunebed rijden we verder die de bossen en over de Hondsrug. We passeren nog een moderne zonnetempel voor we in Odoorn aankomen. Wat een toeval, Bakker Joost ligt aan de route. En mooi moment voor lunch!

Na de lunch gaan we verder een spotten we nog een hunebed (D31). Nadat we voor de afwisseling langs en kanaaltje hebben gefietst passeren we twee mammoets. Hoe bijzonder is dat!

De route gaat verder en we pikken nog vijf hunebedden (D23-D28) mee. Terug in Borger trakteren we ons op een ijsje.

Inmiddels is het een uur of drie en we zitten op onze nieuwe burgerlijke stoelen op de camping. Het wordt tijd voor een drankje. Joost schuift gezellig aan en voor je het weet is het al weer tijd om de tandjes te poetsen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder