KWF 3/4 Over het Duitse Spoor

We beginnen met waar we gisteren geëindigd zijn. Na het eten liepen we nog even naar de uitkijktoren hier om de hoek. Wat een uitzicht, met een laag hangende zon leek het net de Seringeti.

Zondag 23 augustus 2020. Vandaag staat er een flinke tocht op de rol. Ongeveer 75 kilometer door het Duitse land. We beginnen met de speurtocht naar het beginpunt. Dan volgt een korte rit naar Siebengewald. Hier steken we de grens over. We rijden richting Weeze en niet veel later passeren we de Niers.

We vervolgen de route door het boerenland richting zandafgraving Grootendonk en onderweg genieten we van en heerlijke wind in de rug.

De weg gaat verder en we komen steeds verder in bosrijke gebieden. Na het plaatsje Kervenheim komen we weer uit bij het Duitse Lijntje. Je weet wel de spoorverbinding tussen Boxtel en Wesel. Dit maal staan we bij station Uedemerfield.

We volgen het spoor een stukje, tot we plotsklaps een stukje moeten klunen. Een stijle trap brengt ons bij een tunneltje onder het spoor door.

We volgen de weg tot we bij het Uedemer Hochwald aankomen. Hier gaan we het donkere bos in. We fietsen gestaag omhoog en achteraf blijkt nog vlot ook. Monique schijnt de zesde snelste vrouw van de wereld te zij die het gedaan heeft.

Na het Hochwald mogen we lekker gaan dalen. We laten ons door de zwaartekracht naar beneden duwen en fietsen vervolgens nog een klein stukje door boerenland. Voor we het weten staan we midden in Xanten.

We lopen een rondje en zoeken een Imbiss. Tijd voor curry wurst met pommes. Gewoon genieten dit. Enige jammere zijn de verplichte mondkapjes bij het bestellen. Gelukkig kan ik alles hebben.

Na de lunch is het tijd om nog even koekjes te halen bij de bakker. Dan rijden we snel het stadje uit. We nemen nu weer een oude spoorlijn. Ditmaal hebben we wind in de smoel. We fietsen van Xanten naar Marienbaum en hoeven slechts eventjes te schuilen voor de regen.

Na Marienbaum schieten we weer het boerenland in. Een winderige keuze. Man, man, wat waait het hard. We trappen gestaag door tot aan Uedem. Hier vinden we nog een leuke molen.

Dan moeten we nog een stukje tegen de wind in naar Goch. Dat gaat best vlotjes en voor we het weten zitten we bij de Curry Q aan een lekkere curry worst. Jaja, we nemen het ervan vandaag!

Als we weer een paar minuten onderweg zijn begint het toch wat hard te regenen en we besluiten even te schuilen.

Als het droog is fietsen we weer door. Zonder echt te stoppen (even de jasjes uit en een oliebol eten) fietsen we naar de supermarkt van Siebengewald. De supermarkt blijkt meer een soort van groothandel van spullen die Duitsers niet hebben. Een kwart van het oppervlakte is voor koffie. Pads, bonen, gemaald, cups. Alles. Dan is een achtste geserveerd voor energy drink. Ze hebben ook nog een sectie van 12,5% met snoep. De rest is eigenlijk uitverkocht. Gelukkig vinden we nog wat te eten en vluchten we de winkel uit. Wat een hel!

Het laatste stukje gaat voorspoedig en na 80 kilometer zien we onze tent weer staan. Dat was een fijne tocht, op naar de volgende!

Hebben jullie trouwens al een bijdrage geleverd aan het KWF. Dit weekend haal ik nog altijd geld op voor kankeronderzoek. De giften zijn hartverwarmend!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder