KWF 4/4 Terug naar huis

Maandag 24 augustus 2020. Nadat we gisteravond nog een hert gespot hadden op de heide en genoten hadden van de rustige avond is het vandaag tijd om de biezen te pakken, terug naar huis te fietsen en de balans op te maken.

Nadat we onze biezen gepakt hebben, stappen we op de fiets richting Afferden. Na een rondje door het dorp schieten we het pontje op richting Sambeek. Welkom in Brabant staat er als we weer aan land komen. Mooi! Dat is gastvrij!

We fietsen een stuk stroomafwaarts langs de Maas. Het is een mooi gebied en schijnt zelfs een oud Romeins pad te zijn. We volgen het pad tot aan Boxmeer.

Na Boxmeer rijden we de Oeffelter Meent in. Daar we hier wel eens met de koersfietsen komen is dit bekende grond voor ons. Helaas begint het even te regenen en hebben we geen plek om te schuilen. We accepteren ons lot.

We passeren de brug naar Gennep en volgen de Maas verder in de richting van Sint Agatha en Cuijck. Het is een prachtig stukje natuurlijk waar we doorheen komen. Bij Cuijck nemen we het pontje terug de Maas over.

Als we het pontje afrijden beginnen we aan de laatste tien kilometer van onze tocht. De eerste vijf leiden ons door Mook. De tweede vijf laten ons Toeters Tetteren. Ja ja, dat is de bijnaam van mooie fietspad van Molenhoek, via Malden naar Nijmegen. Gewoon genieten dit!

Eenmaal thuis aangekomen ruimen we de spullen op en is het tijd om de balans op te maken. Dit mooie weekend, met 226,22 KM in de benen heeft inmmidels 387 euro opgehaald voor het KWF. Is het niet fantastisch! Mijn dank naar alle sponsoren is meer dan groots. Wil je toch nog iets bijdragen? Klik dan hier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder