Waar is iedereen?

Zaterdag 10 oktober 2020. Wat een fijne tent is het toch, die Krooneend! Buiten vallen er liters water uit de lucht en wij liggen heerlijk droog onder de wol. Na een heerlijke nacht staan we uitgerust op. Als we de tent opengooien schijnt zelfs de zon!

Na het ontbijt beginnen we met een rondje om het meertje door het Kuinderbos. We wandelen heerlijk door de zon, spotten enkele 365-idioten die op zoek zijn naar zichzelf en genieten vooral van de schoonheid van de natuur.

Na de wandeling zitten we even bij de tent en boeken we een rondvaart door Giethoorn. Dit is onze kans! We rijden erheen, we halen een portie kibbeling en doen een drankje. Terwijl we er lopen lijkt het uitgestorven. Waar is iedereen?

Dan is het zo ver! De toeristenvrije rondvaart. We zitten met een man of 15 in de boot, hebben ruimte te over en varen eerst door het dorp.

Na het dorp varen we het Zwanenmeer, ook wel bekend als de Bovenwiede, op. Dit is onderdeel van het nationaal park Weerribben Wiede. Inmiddels is het knetterhard gaan regenen. We passeren een stelletje in een privé boot die dit niet hadden voorzien.

We gaan dieper het park in en zien allerlei rietsoorten, zeldzame planten, reeën en zilverreigers. Prachtig! We genieten volop.

Aan het eind van de tocht varen we Giethoorn weer in. Aan wal besluiten we nog een rondje te lopen. Leuk al die bruggetjes. Fijn dat er niet te veel selfie-sletjes waren. Dat scheelt een hoop wachttijd.

Na dit leuke uitstapje schiet ik de lokale super in voor we proviand. Dan door naar de camping. Daar beginnen we even in de tent, maar het is al snel droog. En droog betekent buiten. Het kampvuur gaat aan, we genieten van een hapje en drankje. Het vuur blijft branden tot een uur of negen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder