Drie keer is scheepsrecht

Met een Spaanse bruiloft op de planning beloofde het een prachtig weekend te worden. Helaas, corona gooide roet in het eten. Dan maar naar de Ahr in Duitsland. Helaas, corona gooide roet in het eten. Gelukkig laten we ons niet uit het veld slaan en gaan we kamperen in De Noordoostpolder.

Vrijdag 9 oktober 2020. We vertrekken mooi op tijd richting de Noordoostpolder. Een korte rit brengt ons bij Emmeloord. Een suf stadje waar we een kop koffie drinken en boodschappen doen. Waarschijnlijk is het nieuwe over de lokale corona uitbraak nog niet doorgesijpeld, want in de supermarkt lijkt het alsof je in 2019 bent. We vertrekken snel.

Stipt 12:00 uur staan we op camping de Veenkuil in Bant. De camping van Staatsbosbeheer ligt in het Kuilderbos. Met een groepsskampeerplaats oogt het wat groter dan we gewend zijn. Ach groepen mogen momenteel toch niet.

Een uurtje later zijn we geïnstalleerd en is het tijd voor de lunch. Dan staat de zandsculpturenwandeling op het programma. We lopen een stuk door het bos om er te komen. Onderweg verbazen we over de bordjes 365 Base Camp. Wat is dat nu weer?

Passeren diverse paddestoelen en genieten van de natuur. Bij de zandsculpturen aangekomen begint het te regenen. Beetje jammer, maar niet onoverkomelijk. De sculpturen hebben een 75 jaar bevrijdingsthema. Best leuk om te zien!

De terugweg volgen we de bordjes naar base camp. Het blijkt een evenement voor mensen die zichzelf zoeken. Ja, kennelijk mag dat ten tijden van corona. Ze gaan immers het hele weekend back to basic met slechts een tent en twee flesjes water. Idiotie!

Terug bij de tent schijnt de zon weer. Tijd voor een kampvuur, biertje en maaltijd. Het wordt een snijbonen stampot. Lekker hoor.

Na het eten duiken we de tent in. Ons gaskacheltje houdt ons goed warm. Het is volop genieten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder