Ooit zo zout gegeten?

Zondag 11 oktober 2020. Vandaag begint weer zonnig! We ritsen de tent los en genieten van ons ontbijt. Eieren met spek, dat is toch heerlijk!

Na het ontbijt vertrekken we richting Lemmer. We doen een rondje door dit leuke dorpje en eindigen met koffie en oranjekoek. Smullen!

Dan passeren we het Ir. Wouda Gemaal. Het is dicht op zondag, maar toch nemen we een kijkje naar dit imposante gebouw.

Onze route door Zuid-West Friesland brengt ons langs de kust naar het Oudemirdummerklif. Een mooi stukje natuur, maar voor een klif niet echt indrukwekkend. We vervolgen de weg en komen nog bij Reaklif.

In het dorpje Stavoren aangekomen begint het knetterhard te regenen. We schuilen even in een winkeltje, waar we gewezen worden op een klein café aan de haven. We genieten er van de lunch. Het is een plank vol lekkers! Het compenseert voor de stugge dame achter de bar.

Dan komen we via een leuke vogelaarshut, met echte vogelaars erin, aan in Hindeloopen. Ja, ja, het hoogtepunt van Friesland! Gelukkig zijn hier ook geen toeristen te bekennen en kunnen we op ons gemakje alles eens aanschouwen.

Na een drankje bij Café de Brabander, waar Brabantse Gastvrijheid ver te zoeken is, gaan we terug naar de auto. Deze brengt ons terug naar de camping.

Omdat het zo’n prachtig weer is, steken we het vuur weer aan. We genieten van een drankje en besluiten rond zeven uur te koken. Helaas schiet de deksel van het zout en is ons gehakt in ieder geval niet meer smakeloos. Weg met die zooi! Dan maar vegetarische tacos. Ook prima!

Na het eten stoken we nog even door en schieten we uiteindelijk toch de tent in. Er is regen op komst!

Maandag 12 oktober 2020. De laatste dag in Bant begint met een ochtendzon! Heerlijk genieten we van de warmte! Na het ontbijt is het tijd voor een wandelingetje door het Kuinderbos. We doen de burchtroute. Een leuk rondje langs een burcht en watertjes.

Dan terug op de camping is het tijd om op te ruimen. We gooien alles de auto in en vertrekken naar Nijmegen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder