Vrolijk Pasen!

Het kostte wat moeite, maar Monique was snel overgehaald om met de fiets naar de Paasbrunch bij mijn moeder te gaan. Iets wat haar billetjes bezuurd hebben.

Zondag 4 april 2021. Na weer een heerlijke nacht staan we vrolijk op. Het ontbijt is prima en al gauw zitten we op onze fietsen richting Helmond. Het is even op de tandjes bijten, maar zowel de kou en de zadelpijn vertrekken al snel. Als we bij het pontje van Afferden staan stroomt de warmte door het lichaam terwijl we Noord Brabant binnen varen.

We fietsen heerlijk over de Brabantse landwegen en komen via Vortem-Mullem en de Hondsberg op de Overloonse Heide. Een prachtig gebied met mooie bospaden. We genieten volop! Bij een klein watertje is het tijd voor onze eerste pitstop. Even wat koude chocomelk naar binnen!

De Overloonse Heide

Iets verder passeren we Oorlogsmuseum Overloon en rijden we richting de ballonzuil bossen. Deze heten zo omdat hier in 1906 een luchtballon landde met daarin drie Fransozen die kwamen meldden dat Parijs aangevallen werd. Om dit te eren staat in het bos dan ook het eerste luchtvaartmonument van Nederland.

Ballonzuil

Dan volgt een stukje afzien. Een open gebied en wind tegen tot aan De Rips. Gelukkig slaan we daar linksaf richting Helmond. We passeren de Stippelberg om achter Milheeze langs en via Bakel zo Dierdonk in te fietsen. Moeders is er blij mee. Na wat gekeuvel en koffie is het tijd voor een perfect georganiseerde brunch. Heerlijk!

Brunchen met moeders

Dan is het alweer tijd voor de weg terug. En slordige 45 in de beentjes en nog 52 te gaan. We rijden nu door Bakel en Milheeze. Vanaf daar nemen we de andere kant van de Stippelberg. Wat een mooi stukje natuur!

De Stippelberg

We passeren nu weer een stukje waar we de heenweg ook fietsten, maar dat veranderd al snel. Voor we het weten gaan we offroad door de bossen van Testrik. Het begin is goed te doen, maar het laatste stukje is zelf zo mul dat ik er niet doorheen kom.

Mul zand

Aan het eind worden we opgewacht door deze leukerd!

Dottig hè?!

We fietsen nog een stuk door het Limburgse boerenland alvorens we in Venray arriveren. Een prima plek voor een frisse versnapering in de vorm van icetea. Na Venray, Oostrum en Wanssum steken we de maas over bij Well.

De Maas

We zijn inmiddels in de Maasduinen, maar moeten vanaf hier nog zo’n 15 kilometer. Het begint met een mooi stuk door de bossen, maar al snel is het een barre toch door open velden en wind tegen. Ergens is het wel logisch zo aan de Duitse grens. Gelukkig zien we wel af en toe de zon.

Dan maken we ons op voor de laatste meters naar de camping. Als we daar aankomen staat er 98,6 km op de teller. Voor Monique is dat genoeg. Sander trekt nog even door voor een rondje om en een rondje over de camping. Bij de tent aangekomen is het precies 100 km. Een mooi moment voor een warme douche en pilsje!

Als we zijn bijgekomen gaan we aan tafel. Nachos, bonen en gehakt. Heerlijk!

Terwijl we van onze laatste kampeeravond genieten, zien we inmiddels veel mensen zich opmaken voor het aangekondigde noodweer. Voortenten gaan tegen de vlakte, spullen naar binnen en een enkeling verlaat alvast de camping. Wij gaan het zien, morgen weer een dag!

Oh, en hoe gaat het met de billetjes van Monique? Als ze stil zit goed.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder