Carpaccio van Choggia biet

De ene biet is de choggia niet

De ene biet, is de Choggia niet!

Sander
De moestuin staat vol met bieten. Maar de ene biet, is de andere niet. We hebben de alom bekende rode, speelse gele en de verrassende Choggia biet. Deze ziet er natuurlijk al fantastisch uit, maar de smaak is ook puur genot. Iets minder aards dan de rode, maar minstens zo lekker! Zeker als je er een frisse salade van maakt.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Materiaal

  • Mandoline

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Choggia Biet Het liefste net uit de grond
  • 1 stuks Appel Een harde frisse
  • 1 stuks citroen
  • 1 pakje Zachte geitenkaas bolletjes

Instructies
 

Schillen en snijden

  • Schil de biet en snij deze met de mandoline in zo dun mogelijke plakken
  • Schil de appel en snij deze met de mandonline julienne

Opmaken

  • Verdeel de plakken biet over een rond bord
  • Dresseer de appel in het mindden over de bieten
  • Sprenkel wat citroensap over het geheel
  • Verdeel de geitenkaas over de borden

Notities

Jaja, dat is een stukje geluk op het bord! Zo uit de tuin, via een bord je buik in. Kan het nog beter?
Trefwoord Appel, Bieten, Geitenkaas

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder