D’n Office

Als Corona een streep zet door je weekendje Alicante, dan moet je die halve pot energie die je nog over hebt nuttig besteden. En zo geschiedde! We zijn begonnen met het transformeren van het kattenpension naar D’n Office!

Zaterdag 2 april 2022. De Corona is op zijn retour, maar echt fit zijn we niet. Toch gaan we vandaag aan de slag in D’n Office. Er staat een fikse schildersklus op ons te wachten. Zo’n vijftig vierkante meter lak. Heerlijk! Ter informatie, zo zag het eruit voor we begonnen.

Startpunt

Na het schuren gaat het lakken van de muren en plafonds voorspoedig. De groene verf voor de keuken en kozijnen levert echter een vreemd gevoel in de ogen op. We doen dat dan ook maar rustig aan met flink wat pauzes. Aan het eind van de middag is het gebeurd en zit alle verf erop. Helaas natuurlijk niet volledig dekkend, dus morgen nog een stukje.

Zondag 3 april 2022. We hebben onze eerste nacht op Landgoed Pluis doorgebracht. Het was wat fris, maar ook donker, stil en genieten! Ik ben te vroeg wakker en besluit vast een rondje met de pup te gaan lopen. Daarna is het nog steeds vroeg. Dan maar aan de slag en als het tijd is voor het ontbijt is het schilderwerk klaar.

Na het ontbijt rommelen we nog wat en na de lunch gaan we terug naar Nijmegen. De energie is redelijk op, maar het tussenresultaat mag er zijn.

De tussenstand

Maandag 4 april 2022. Na het werken gaan we direct naar ons nieuwe huis. De avond is nog jong en na twee uurtjes ligt een deel van de vloer erin. Dit herhalen we op dinsdag en woensdag en dan ligt de vloer er helemaal in.

Vrijdag 9 april 2022. Een vrije dag. En wat voor één! Vandaag komt iedere pakketservice van Nederland aangevuld met een aantal transporteurs langs. Ook zal het internet worden aangesloten.

Ik begin met de afwerklatjes op de vloer. Dat kan maar vast gebeurd zijn. Dan, als er diverse pakketjes zijn gebracht, is het tijd om de vloer in de lak te zetten. Altijd handig als je nog een potje Glitsa parketlak hebt staan.

Omdat de ongedierteverdelger ‘s middags langs komt, moeten we boven nog even de vloerbedekking verwijderen. Even wat anders dan D’n Office, dat houdt je toch scherp. De laminaat vloer blijkt op een laag vloerbedekking te liggen. Die ligt weer op een nog ouder stuk zeil. Wat een bagger zooi. Als het eruit is, laden we het in de auto om morgen naar de milieustraat te brengen.

Zaterdag 10 april 2022. Nadat we de milieustraat hebben bezocht en 75 kilo rotzooi hebben gedumpt rijden we weer met een auto vol spullen naar Vianen. Sander gooit nog even een laag parketlak op de vloer. Dat ziet er strak uit!

Met vloer

De volgende klus is zorgen voor goed internet. Dat begint met uitzoeken hoe de kabel het makkelijkste van de meterkast naar de bijkeuken kan. Een kleine ingeving herinnert me aan de kabels van de vorige eigenaar. Die ligt op zolder, dan is die vast te verplaatsen. Kan ik mooi direct de oude meuk ontmantelen. Na wat getrek aan kabels en een klein gaatje te hebben gemaakt in het plafond van de zolder is het voor elkaar. Tijd om de kabel te verlengen naar D’n Office. Appeltje eitje natuurlijk, al moet de kabel nog worden ingegraven.

Zondag 10 april 2022. We beginnen met het afmaken van het internet. De kabel gaat dwars door de muur naar binnen. Dan moeten we nog stroom. Ook die gaat dwars door de muur naar binnen. Dan een lamp, dat was een kwestie van ophangen.

Om de warmte een beetje binnen te houden plaatsen we voorzetramen. Deze kwam de vorige eigenaar tegen toen hij de schuur opruimde. Het kostte ongeveer een uurtje om ze te plaatsen, dus dat hij dat zelf nooit gedaan heeft is ons een raadsel. Zal wel een soort plint zijn.

Als alle klusjes gedaan zijn, is het tijd om op te ruimen en in te richten. Bureau en stoelen erin. Laptops aansluiten. En dan is alles, met uitzondering van de plintjes, klaar.

Het eindresultaat

Oh, en die plintjes liggen al klaar in Ravenstein. Ze moeten alleen nog opgehaald en gemonteerd worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “D’n Office”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder