Wat je toch kunt doen in een lang weekend

Dat paasweekend duurt best lang als je de vrijdag er bij pakt. Vier volle dagen om aan de klus te gaan. Vier volle dagen om van het lekkere weer in de tuin te genieten.

Vrijdag 15 april 2022. We beginnen met een rondje Nijmegen. Dat betekent de was doen, naar de Toolstation (pvc pijp), Gamma (plantjesmarkt) en Albert Heijn (boodschappen). Als we klaar zijn koersen we snel naar Vianen want de man van de asbestinventarisatie zou omstreeks twaalf op de stoep staan.

Nou dat stonden ze. Twee man sterk om te kijken hoe asbest gevaarlijk ons huisje is. Ze beginnen met het dak. Precies zoals verwacht, asbestplaten. Ze nemen een monster. Dan gaan ze op zoek naar de rest. Zoeken, zoeken, maar vinden doen ze niet. Mooi! Voor de zekerheid gaan ze nog even met de drone omhoog om in de schoorsteen te kijken. Hij blijkt gemetseld. De aardige mannen regelen nog wel wat mooie foto’s voor ons.

Landgoed Pluis vanuit de lucht

Na de lunch gaan we verder met ons hekwerk. Eerst plaatsen we ons leuke poortje zodat wij wel het erf op kunnen, maar Charlie niet. Dan gaan we verder met het schapengaas. De achterkant is nu ook afgesloten.

Leuk hekje toch

Zaterdag 16 april 2022. Eerst even snel naar de Karwei voor zo’n handige, maar burgerlijke droogmolen. De zon schijnt lekker als we beginnen aan de vogelnetten in de moestuin. We starten met een frame van pvc pijp op houten latje waar het net overheen komt te liggen. We hebben een stukje net op maat gekocht. Het zou 2,5 x 7 meter zijn. Het blijkt het dubbele. Dat wordt knippen. Kunnen we mooi alvast een extra net maken. Na wat gehannes zijn we tevreden met het resultaat.

‘s Middags mogen we ons in Beugen melden. Daar heeft iemand precies de dakpannen die we nodig hebben. Helaas wordt er niet gereageerd op de deurbel, dus besluiten we eerst even naar de Gamma te rijden voor wat extra tuinaarde. Als we via Beugen terug rijden is de dame wel aanwezig en laden we dakpannen in. Slechts 45 euro voor 90 stuks is een koopje in de huidige markt. Nu nog wachten tot de dakdekker tijd heeft.

Dakpannen

Als we hebben uitgeladen besluit ik nog even de internet kabel die over het grindpad loopt in te graven. Dit blijkt een hels karwei. Onder het grind ligt namelijk een combinatie van klei en grind. Na een uurtje of wat afzien is het dan toch gelukt en is de loopgraaf voor Charlie klaar. Hup die kabel erin en weer dicht gooien. Dat laatste ging aanzienlijk sneller dan openen.

Charlie’s loopgraaf

Zondag 17 april 2022. De dag begint met een klein akkefietje met de waterleiding. Mijn grondboor ging er dwars doorheen. Ruim 1700 meter grond en ik weet precies die leiding te raken. Voor ons niet zo’n probleem overigens, de leiding gaat naar de rand van ons erf en daar maken vooral de paarden van de oude bewoners gebruik van het water. Dikke pech voor de paarden, ik heb geen haast met de reparatie.

Oeps

Dan beginnen we aan de rekken voor de bessen. We rammen acht palen de grond in, spannen er wat draad op en klaar zijn we. Nog een keer het vogelnet erover heen en dan hopen dat ons bessen, frambozen en bramen veilig zijn.

Keurig toch

Dan is het tijd om gras te maaien, bloemzaad te strooien en een klein rek voor de klimplanten tegen de muur van de buren te maken. We eindigen met een koud biertje in de zon.

Maandag 18 april 2022. Dun office is klaar! De plinten zitten nu tegen de muur, de laatste plekjes zijn geverfd, het stopcontact zit vast, de boel is opgeruimd en Dirk heeft een plekje gekregen! En ondertussen hebben we ook nog een driepuntssluiting op de voordeur laten installeren. Is die ook gelijk operationeel.

Dirk staat om het hoekje

Dan ruimen we de bijkeuken op voor wat ruimte. Het gereedschap lag toch wel een piefje in de weg. Ons laatste klus dit weekend is het plaatsen van de horren. Prachtige dingen, foutloos opgemeten en super handig.

En dan gaan we paaseieren zoeken in Helmond.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder