Landgoed Pluis

Het is zover, we hebben de sleutels! Wat is het toch genieten (en hard werken) op ons eigen landgoed.

Donderdag 24 maart, 11:00 uur. We arriveren op de Koebaksestraat om de eindinspectie te doen. De makelaar is er al, de verkopers nog niet. De makelaar lijkt het allemaal ongemakkelijk te vinden en belt waar ze blijven. Uiteraard arriveren ze iets later en we starten de inspectie. We constateren niets wat we nog niet wisten en na een klein half uur gaat de makelaar er met de staart tussen de benen vandoor.

Om 12:00 uur zitten we bij de notaris. De amicale man neemt de akte van levering door en laat ons tekenen. Die is binnen! We krijgen de sleutels overhandigd en nemen afscheid van de verkopende partij. Dan tekenen we snel de hypotheekakte en bespreken we welke aanpassingen nodig zijn voor ons samenlevingsovereenkomst.

Een klein uurtje later parkeren we onze auto op Landgoed Pluis. We gaan naar binnen en genieten van onze nieuwe bezit. Dan is het tijd voor het uitladen van de auto, lunch en het graven van een gat voor de boompjes die morgen komen. Sander gaat er vandoor want er wacht een bedrijfsuitje. Monique blijft nog even en duwt wat planten in de grond.

Vrijdag 25 maart. Monique arriveert vroeg. De voordeur is versierd! Nu is het wachten op de levering van onze bomen. Ze heeft Charlie meegenomen en die vindt het heerlijk.

Nadat de bomen gearriveerd zijn ontmoet Monique de buurvrouw. Ze wordt gelijk uitgenodigd op de koffie. Fijn die Brabantse gastvrijheid. Charlie maakt kennis met buurhond Sia en geniet volop.

‘s Middags wordt er binnen wat gedweild en haalt Monique de gordijnen eraf. Verder geniet ze rustig van het lekkere weer.

Zaterdag 26 maart. Vandaag is het de dag dat we aan de bak moeten! We arriveren bijtijds en laden de auto uit. Charlie vliegt ondertussen over het erf. We beginnen met het poten van de bomen. Dat is afzien in de uitgedroogde kleigrond. De Groninger Kroon is de eerst en wordt gevolgd door vele anderen.

Boompjes planten

Terwijl we de bomen planten horen we buur roeken lekker krijsen. Als alle bomen de grond in zijn gewerkt, rijden we naar de Heeren van Nederasselt. Die hebben als het goed is nog pruimenbomen staan van het soort wat we zoeken. We rijden weg met een hoop stekjes van groenten, een perzikboom, de Reine Victoria en een Mirabel. De boom die we wel hadden gekocht, maar die niet werkt geleverd. Na de lunch gaan deze bomen ook met liefde de grond in.

Boomgaard Pluis

De volgende activiteit is de bessenrij. Een metertje of vijf allerhande soorten bessen. Ook hier is het bikkelen en beuken, maar ze zijn geplant.

Besjes!

De laatste klus is het spitten van de moestuin. Er moeten wat kolen en bieten geplant en gezaaid worden.

Na al deze activiteit is arriveren Pieter en Linda. Ze zijn nieuwsgierig en komen even kijken. Tegen een uur of vijf is het klaar en vertrekken we terug naar Nijmegen. Tijd voor een lekker hapje bij Witlof.

Zondag 27 maart. Het is weer een drukke dag. Iets voor achten staan we bij de ANAC om een aanhanger op te halen. Deze vullen we met een hoop spul uit de tuin en rijden naar Vianen. We laden uit en gaan weer aan de slag met onze schepjes en fruitplantjes. We beginnen met de vijgenboom.

Dan maken we een extra bessenrij. Genoeg vruchten voor ons! Als ze tenminste aan slaan. Na deze activiteit rijden we terug naar Nijmegen om de aanhanger terug te brengen, een picknicktafel en een koelkast te kopen. We pikken Charlie op en rijden terug.

In Vianen zet Sander de picknicktafel in elkaar en zorgt Monique voor de lunch. Daarna gaan we richting moestuin voor het planten van erwten, tuinbonen en de aardbeien.

Als dat gebeurd is, doen we nog wat kleine klusjes en komen we tot de conclusie dat we nog geen uur in ons nieuwe huis zijn geweest. Een mooi begin van Landgoed Pluis!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder