Een nieuwe slaapkamer!

Het is het warmste weekend van 2022 en wij besluiten de slaapkamer gebruiksklaar te maken. Het was even afzien, maar we kunnen er slapen!

Zaterdag 13 augustus 2022. Vandaag staat in het teken van de vloer. We hebben die mooie eiken plankjes en die gaan we er in puzzelen vandaag. Het begin is makkelijk, de onder vloer ligt er namelijk zo in. Dan begint de puzzel. Planken van diverse maten die er volstrekt willekeurig in moeten.

Het begin is gemaakt

Tegen de een uur of elf ligt de slaapkamer. Prachtig, wat een resultaat. De deur kan alleen niet meer dicht. We rijden even naar de Karwei voor een nieuw schaafblad en wat hout om de luiken naar de opbergruimte af te maken.

Na de lunch vliegt de vloer de hal en de logeerkamer in. Nog nooit had ik zo’n mooie vloer in huis liggen. Dertig jaar oud massief eiken, zo mooi!

Ja ja, Monique doet ook mee

Als de vloer erin ligt en we de boel hebben opgeruimd is het tijd voor de boenwas. Als een echte Assepoester zit ik op de knietjes de boel in te smeren. Gelukkig kregen we een mooie boe machine bij de vloer en wat het uitboenen een stuk eenvoudiger.

Een Queen momentje

Zondag 14 augustus 2022. Ik begin met de plinten in de slaapkamer. Dat kun je maar vast gehad hebben. Dan volgen de plinten in de logeerkamer, maar die worden nog niet afgekit.

Na de plinten is het tijd om een lamp en de gordijnen op te hangen. Ook volgen twee schilderijen. De eerste is Duke Duck, de tweede is het ingelijste behang wat er ging toen we het huis kochten.

Dan zetten we ons nieuwe bed in elkaar. Geen Ikea, maar wel missende onderdelen. Gelukkig hebben we genoeg spul om het toch in elkaar te zetten. Ook het bouwpakket van de lattenbodems gaat gestaag.

Als laatste slepen we onze matras de trap op. Poeh, wat een zwaar en massief ding is dat. Maar het mag er zijn… de slaapkamer is gebruiksklaar. Kijk ook eens naar die leuke nachtkastjes.

Hoe mooi!
Hoe mooi!
Hoe mooi!

Slaap lekker!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Een nieuwe slaapkamer!”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder