We zijn er bijna…

We zitten niet stil hoor! De bovenverdieping is er bijna! Hier alvast een update van alles wat gebeurd is na het slopen.

25 juni 2022. Niet echt relevant voor het moment, maar we hebben de hand weten te leggen op een dertig jaar oude eiken vloer. Gelukkig konden we de aanhanger van de buurman even lenen om deze trouvaille op te halen. Nu ligt het hout tijdelijk opgeslagen in D’n Lounge tot we aan de slag gaan met het leggen ervan.

26 juni 2022. Vandaag was een stoffige bende. We zijn bezig geweest met de elektra. Lekker gaten boren voor de installatiedoosjes, sleuven frezen voor de flexibele buis.

Ja de muur is inderdaad zo dun 😂

29 juni 2022. De isolatie is gearriveerd. Ruim 80m2 PIR platen van 5 cm dik en ruim 80m2 PIR platen van 8 cm dik. Dat wordt dus een RD waarde van 6. De man van de bezorging vond het een flinke hoeveelheid.

Busje vol

30 juni tot 4 juli 2022. Met uitzondering van twee dagen Rock Werchter zitten we vol in de PIR platen. Wat een smerige en stoffige bende is dat. Zeker in combinatie met de PUR die nodig is om de kieren af te dichten.

5 – 7 juli 2022. Nog meer PIR. Er komt geen eind aan, gelukkig wordt de locatie wel anders. Soms mag ik op grootse hoogte werken. Zo’n trapgat is best lastig, maar op slippers lukt alles. 💪

10-12 juli 2022. Nog meer PIR, maar de slaap- en logeerkamer zijn bijna klaar voor Jos, de stukadoor. Inmiddels hebben ook de tussenmuur verhoogt en het plafond gemaakt, het begint weer echt op een kamer te kijken. Ja, klussen kunnen we wel!

Alles boven de grijze lijn is nieuw

16-24 juli 2022. De laatste handjes worden gelegd aan onze slaap- en logeerkamer. En ook onze hal is er klaar voor! Laat Jos maar komen.

Plafonds, muren en voorzetwandjes

25-27 juli 2022. Jos en Mike zijn er! De zingende stukadoor uit St. Michielsgestel vond het prima om na mijn huis in Nijmegen ook de upgrade in Vianen te voorzien van glad stucwerk. Fijne en aardige mannen, mooi werk.

Gestucte muurtjes

5-7 Augustus 2022. Het stucwerk is bijna droog. Daarmee wordt het tijd om aan de afwerking te beginnen. Dat betekent houtwerk schilderen, elektra afmaken (alles werkt), nieuwe sluitingen op de ramen en andere klusjes.

Die lamp doet het

Omdat Monique een nachtje met haar familie op pad was, kon ik mooi extra vroeg meters maken. Dat heeft alvast een vloertje op de vliering opgeleverd. Ook is de schakelaar voor halverlichting beneden provisorisch ingefreest. Oh, en wat denken jullie van deze stellage? De latten zijn 44×19 mm en 300 cm lang.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “We zijn er bijna…”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder