Viva España

Maandag 3 oktober 2022. Heerlijk vroeg gaat de wekker want we mogen naar Malaga. En voor de verandering niet een lang weekend, maar twee weken! Het wordt een road-trip naar Alicante waar we eindigen met de bruiloft van Naat en Aap.

Zoals gezegd moesten we vroeg op. De wekker gaat om 3:45 en om 4:10 vertrekken we naar Eindhoven Airport. Daar staan we vooral in rijen. De eerste is voor het parkeren, dan een voor het inchecken van de koffers. We vervolgen met een rij voor de security. Het huwelijkscadeau wordt eruit gepikt. Dan een korte rij bij de Starbucks om te eindigen met een rij om te boarden. Tussen het uitstappen uit de auto (4:50) en boarden (7:50) mochten we een half uurtje zitten. Gelukkig kun je in een vliegtuig altijd goed bijkomen.

Hup hup, dat vliegtuig in

Na een voorspoedig vliegtochtje landen we op Malaga. Nadat we de koffer hebben opgehaald lopen we naar de autoverhuurder. Dat blijft een bijzondere business, maar hier in Malaga hoef je niet drie keer terug naar de balie voor je je Fiat 500 de parkeergarage uit kan rijden.

Na een klein kwartiertje parkeren we in Malaga. Op naar de markt! Het is lunchtijd en de buikjes hebben honger. We beginnen met coquilles en garnalen. Oh, en cava.

Lekker!

Na een rondje stoppen we bij de volgende bar. Tijd voor paella! Ook al zo lekker. Als we dat op hebben is het tijd om hapjes in te slaan. Amandelen, worst, ham, kaas en zure visjes scharrelen we bij elkaar. Trouwens die markt was ook nog een mooi!

Markthal

Na de pre-lunch lopen we de oude stad in. Hier doen we de lunch. Eten maakt immers hongerig. Bij een alleraardigst barretje bestellen we calamari’s en albondigas van sardines. Inderdaad gehaktballen van sardines. Het moet je smaak zijn. In mijn geval is dat het.

Dan gaan we toeristisch doen. We lopen door Malaga en zien een hoop oude stenen. De meeste liggen in het Alcazaba. Dit Moorse fort is een prima plek om rond te scharrelen. We missen een beetje de context, maar dat mag de pret niet drukken.

Mooie poortjes in Alcazaba de Malaga

We bezoeken hierna nog even Centre Pompidou de Malaga. Nou, ieder geval de glazen kubus.

Het moet je stijl zijn

Langzaam lopen we terug naar de parkeerplaats om met de auto richting Torremolinos te rijden. Daar overnachten we vandaag. We beginnen met een rondje langs het strand. Van schoonmoeders krijgen we de tip om bij Bar Hawaï een sangria te nemen. Dat is natuurlijk genieten met een grote G.

Sangria bij Bar Hawaï

We lopen via de oude stad terug omhoog richting ons AirBnB van vandaag. Iets te vroeg arriveren we, maar gastvrouw Luisa komt al snel om ons wegwijs te maken. Na een verfrissende douche is het tijd voor een hapje en een drankje. En dit terwijl we een prachtig uitzicht hebben over de Middellandse Zee.

Bij die palmbomen

Na wat ontspanning lopen we Torremolinos weer in. We passeren de lift die het strand met het dorp verbindt. Het oogt een beetje troosteloos.

Dan is het tijd voor het belangrijkste. We gaan eten bij Ela’s. Dit restaurant werd ook getipt, ditmaal via via. Het is een klein restaurant en we zijn er precies op tijd. De meeste tafels zijn gereserveerd, maar voor ons is er nog wel een plekje vrij. We bestellen de gerookte zalm salade, rosbief en tartaar. In combinatie met de cava is het genieten!

Salade

Na deze lekkernijen is het tijd voor het toetje. Cheesecake en appeltaart. We boffen wel! Mocht je dus in Torremolinos zijn, schuif eens aan bij Ela’s. Prima eten, voor een prima prijs.

Appeltaart

Na het eten lopen we weer naar boven. Tijd om wat slaap in te halen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder