Dolfijn op Gibraltar

Als de tijd schaars is, is het een kwestie van keuzes maken. Een dagje Gibraltar stond al op het menu, de dolfijnen kregen de voorkeur en aapjes kijken doe je altijd waar mensen zijn.

Dinsdag 4 oktober 2022. We staan keurig op tijd op en beginnen met een wandelingetje naar het strand van Torremolinos. De mist geeft de zee een mooie waas. Het gebrek aan volk maakt het een perfect spookstadje. Eenmaal terug boven vinden we een prima barretje voor een Spaans ontbijt.

Spooky Torremolinos

Na het ontbijt rijden we over de A7 langs de kust naar Gibraltar. Bij de ingang van dit stukje Verenigd Koninkrijk besluiten we de auto mee te nemen. Domme keuze! De eerste 200 meter gaan nog voorspoedig, maar daarna staan we een uur hartstikke stil. Vlak voor de grens besluiten we de rij te verlaten en toch maar in het aangrenzende Spaanse dorp te parkeren.

Druk druk druk

We steken te voet de grens over en moeten wachten tot drie vliegtuigen opgestegen zijn. Dat verklaart waarom het allemaal zo lang duurde. Wie legt er dan ook een landingsbaan haaks op de enige toegangsweg van een land. Rare jongens die Britten.

We beginnen met de gedachte dat we misschien toch nog tijd hebben voor de aapjes. We lopen naar de kabelbaan en als we daar zijn is de rij erg kort. Kijkend op de klok lijkt het toch geen goed idee. We moeten immers om 15:30 in de haven zijn voor de dolfijnen. We lopen terug over Main Street en op Grand Casemats Square besluiten we te lunchen. We houden het lekker lokaal met Fish & Chips.

Lekker Brits

Na de lunch is het tijd voor een klein dessert. Deze halen we bij de naastgelegen crêperie. Heerlijk zo’n milkshake!

Mooie Britse accenten

We vervolgen onze wandeling naar de haven waar we horen dat de boot wegens de mist een half uurtje vertraagd is. Dan nog maar een rondje door de haven. Leuk, heeft een beetje een Disneyland look.

De haven

Eenmaal op de boot kiezen we het ruime sop. Niet veel later ziet Monique voor het eerst in haar leven een wilde gewone dolfijn. En niet één, nee het is een hele kudde dolfijnen. Super leuk hoe ze lekker met de boot meezwemmen en spelen. Tegen het eind van de tour komt er een unieker exemplaar voorbij, namelijk een tuimelaar! Op zich natuurlijk niet heel uniek, maar wel als ze is opgenomen in een kudde gewone dolfijnen.

Dolfijnen!

Na de boottocht is het tijd voor een lekker drankje. In de haven hadden we een prima bar met lekkere drankjes gespot. We gaan voor een IPA en een Gin Fizz. Genieten!

Plezier op de boot

We verlaten Gibraltar en verplaatsen ons richting de AirBnB van vannacht. We worden welkom geheten door Peter, een alleraardigste Britse man. Ik vraag even naar zijn Pukkelpop t-shirt en hij blijkt chauffeur voor de grote sterren te zijn. Hoe vaak kom je zo dichtbij Metallica, Lady Gaga en The Killers? Verder is de belangrijkste vraag voor ons of we niet de verkeerde schakelaar willen gebruiken vanavond. Dan gaat het licht in zijn eigen slaapkamer namelijk aan.

We eindigen de dag met een hapje in La Linea de la Concepción. Dat is het dorpje waar we verblijven. Op aanraden van Peter zijn we naar Salas gegaan, een prima plek voor vis en tapas. We genieten van tomaten, ansjovis en garnalen. We sluiten af met custard pudding en cheese cake.

Een gezonde keuze

Tegen tienen komen we terug in de AirBnB. Peter vond het wat vroeg, maar morgen gaan we weer bijtijds op pad om het binnenland in te rijden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder