Opgeruimd staat netjes

Het heeft even geduurd en het is nog niet klaar, maar de zolder is geïsoleerd en voor nu prima.

Juni-Juli 2022. Terwijl we druk bezig zijn met de slaapkamers, is er ook af en toe tijd om de zolder hier en daar te voorzien van een plaatje isolatiemateriaal. Heel veel progressie zit er echter nog niet in.

6 en 7 augustus 2022. Terwijl Monique een weekendje weg is, maar ik me kwaad met de platen. En vooral kwaad om de platen. We komen precies anderhalve PIR plaat te kort. Gelukkig passen ze in de auto en zitten ze een week later tegen het dak. De eerste laag isolatie is nu helemaal klaar.

Anderhalve plaat tekort (links boven)

Augustus 2022. We hebben besloten om dagelijks een plaat PIR te plaatsen en doen dit natuurlijk keurig. Althans de ene dag wel, de andere dag niet. Maar gestaag gaat het verder.

September 2022. Daar we ook in de nok moeten zijn, moet er iets komen om hoogte te kunnen werken. Gelukkig ligt er een stapel PIR platen die met wat extra stukjes de truc doen. Lekker stabiel en arbo-verantwoord, precies zoals ik het het liefste heb.

Werken op hoogte

11 september 2022. Vandaag maken we het af! De platen vliegen er tegen aan! De laatste hoekjes en randjes worden op maat gezaagd en de kieren worden volgespoten met PUR. Uiteraard kom je er bij de laatste platen achter dat je net een paar schroeven tekort komt. We lenen er een paar van platen die al vast zitten.

Meten is weten
Werken in krappe hoekjes

Zondag 18 september 2022. Nu alle platen erop zitten is het tijd om de boel op te ruimen. Maar niet voordat ik nog even de thermostaat van de CV vervang door een slimmere. Dit is natuurlijk appeltje-eitje met de instructies van Tado, alleen moet je dan niet de brug tussen poort 1 en 2 verwijderen. Na een paar probeersels is het probleem verholpen en hebben we weer verwarming en warm water.

We ruimen de boel op, hangen wat planken op en stofzuigen er op los. Het resultaat mag er zijn. We sluiten af met het monteren van het gordijn voor het dakraam. Perfect op maat! En dat voor slechts 5 euro uit de afdankertjes bak van de Gamma.

Plankjes in de gereedschapshoek
Opgeruimd staat netjes

Nu de zolder opgeruimd is kunnen we gaan denken hoe de kledingkast hier geplaatst moet worden en kan Eduard de badkamer man hier volgende maand een toilet installeren.

Lekker slopen!

Om er voor te zorgen dat de man van de ongediertebestrijding overal goed bij kan, moet er het één en ander gesloopt […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder