Voyage vogaye

Het is vakantie! Tijd om op pad te gaan. Vandaag reizen we af naar la douce France. Naar Le Domaine Vert in het plaatsje Troche om precies te zijn.

Zaterdag 26 augustus 2023. De wekker gaat vroeg, mijn biologische klok eerder. Rond zevenen laten we Charlie uit en schaap 53 komt zoals elke dag even aangesneld om gedag te zeggen.

Buurschaap 53.

Als we in de auto stappen hebben we zo’n 950 kilometer te gaan. We beginnen de route a-typisch richting het noorden. Vanuit Vianen rijden we naar Nijmegen om daar de A50 naar het zuiden te pakken. Na een uurtje staan we op Hazeldonk waar we tanken, koffie drinken en kennelijk Roué Verveer spotten.

Kijk die dot!

We rijden via Antwerpen en Gent richting Rijssel. Vanaf Lille rijden we verder zuidwaarts richting Parijs. Hoe dichterbij we komen, hoe meer we hopen op een kop koffie met Pieter & Linda. Rond half twaalf rijden we beide op de Periferique, maar helaas niet op de zelfde plek. Om 12:00 uur concluderen we dat wij inmiddels ten zuiden van Parijs zijn en zij ten noorden. Trouwens die navigatie van tegenwoordig is wel super handig. Je weet precies hoe je bij Porte d’Italie moet rijden. Scheelt weer een hoop echtelijk gekibbel.

Het gaat goed op de Periferique

Als we Parijs verlaten hebben nemen we een pauze. We lunchen bij de Mac. Een soort nieuwe traditie. Charlie strekt ook even haar pootjes en lurkt wat water naar binnen. Onze route gaat verder via Orleans en Vierzon in zuidelijke richting. Tijdens het rijden hebben we plezier alom en dansen we er op los.

Na nog een korte stop in de buurt van een plek in Frankrijk rijden we door naar Limoges. Daar doen we wat boodschappen. En dan… arriveren we op Le Domaine Vert in Troche. We melden ons krijgen een rondleiding over het domein. Wat een prachtige plek. Ruime kampeerplaatsen, rust en stilte. We installeren ons in de blokhut waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Onze blokhut

Als we onze essentials naar de but gebracht hebben maken we de fles rosé open. We nestelen ons op de ligstoelen en genieten van het uitzicht en onze kleine pup die de reis al helemaal vergeten is.

Blije pup en uitzicht

Als maaltijd nuttigen we wat eendenworsten, gebakken erpel en bietensalade. Dat is toch genieten! Zeker als er nog een stukje worst mijn kant op geschoven wordt. Dan is het tijd voor de afwas. Noodzakelijk kwaad, wat ook wel tot (over)morgen had kunnen wachten. Waarom zou je zoiets sowieso meteen na het eten doen?

Lekker afwassen

Tijdens de afwas lopen de honden van Walter, de eigenaar hier even langs. Tijd om even te knuffelen.

Wat een liefje! Morgen met de pauw!

We lopen terug naar onze blokhut en gaan aan de koffie en thee. Het relaxen begint nu echt! Morgen weer een dag!

Tour d’amour

Als je dan toch in Troche bent, moet je natuurlijk ook even de hoogtepunten uit de buurt meepikken. Vandaag dan ook een […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder