Tour d’amour

Als je dan toch in Troche bent, moet je natuurlijk ook even de hoogtepunten uit de buurt meepikken. Vandaag dan ook een tour d’amour.

Zondag 27 augustus 2023. Slapen in een blokhut gaat op zich prima, maar met Charlie in de buurt is dat wel een extra uitdaging. Madame vond het nodig om de hele nacht te draaien en te likken, maar dan wel in haar mandje.

Prima wakker worden zo

Omdat we gisteren uit het niets brood konden bestellen hoeven we vanochtend niet naar de bakker, maar konden we het ophalen in de privé sectie van de gemeenschappelijke binnenplaats op de camping. Twee croissants en een baguette lagen op ons te wachten.

We nuttigen het ontbijt en besluiten naar de lokale supermarkt te gaan daar deze toch bijtijds sluit op zondagen. Bij de supermarkt halen we onze maaltijd voor vanavond, de lunch, uiteraard wat tartelletjes en een blikopener.

Dan beginnen we aan onze tour vol liefde. Als eerste bezoeken we de watervallen van Bialet. Charlie geniet met volle teugen en gaat met gepaste voorzichtigheid over de houten bruggetjes. De watervallen zijn prachtig!

Cascades de Bialet

Na de watervallen doen we een wandeling langs naar twee bruggen. De route leidt ons door het bos langs de rivier de Vézère. Erg mooi allemaal. Na een tartelletje aan de oever van de rivier passeren we een oude toren met oven en vinden we de eerste brug.

Forge de Bouchiat.
Brug 1

We lopen verder stroomafwaarts en arriveren bij de tweede brug. Deze is iets moderner en brengt de A20 over het dal waar we in staan. We vervolgen de route en lopen nu over een landweg langs koeien en appelbomen. Na zevenkilometer zijn we terug bij het begin waar we besluiten te lunchen. Een lekker broodje gerookte worst.

Picnic bij de waterval

Het volgende uitje op onze tour vol liefde is de toren van Masseret. Een prachtig bouwwerk wat vrij toegankelijk is. We openen de deur en beklimmen de trappen. Bovenop spelen we tikkertje en schreeuwen we het uit. Je moet toch een beetje kinderlijk blijven.

Torentje
Het uitzicht mag er zijn

De volgende halte is Salon la Tour. Hier staat een ook een oude toren. Helaas mag je deze niet beklimmen. Na een kort bezoek lopen we nog een rondje door het uitgestorven dorpje.

Donjon du XI Siècle
Helaas gesloten voor het publiek.

De laatste halte is Chateau La Grènerie. Een prachtig kasteel, maar ook privé bezit. Kortom ook niet te bezichtigen.

Chateau La Grènerie

Terug op de camping is het tijd om te ontspannen. We nestelen ons op de ligstoelen en genieten van elkaar en het uitzicht. Charlie is lekker aan het ratten, maar dan vind ze leuk. Tegen borreltijd gaat de rosé open en snijden we wat kaasjes aan.

Na nog een uurtje gechild te hebben in de tuin van Domaine Vert is het tijd om te koken. Vandaag staat er confit de canard op het menu. Toch handig dat we een blikopener hebben gekocht.

Dat maakt een blik open!

De eend gaat er in als zoete koek, lekker zo’n uitgebakken velletje. De tomaten smaken ook prima en geven een prima evenwicht aan de vetjes van de eend.

Alweer eend!

Tijdens de koffie kijken we de Fuck You met je reünie van B&B vol liefde. Genieten! Morgen gaan we weer verder. Lekker kamperen in de buurt van Albi. Hopelijk is men daar toegankelijker dan hier. Het is niet dat je je niet welkom voelt hier, maar echt hartelijk is het ook niet. Maar eens zien of we morgen een ontbijt kunnen krijgen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder