Canning season

Het oogstseizoen is in volle gang en dat betekent meteen ook conserveren! Daags voor we op vakantie gaan, moeten we nog even aan de slag.

Vrijdag 25 augustus 2023. De oogst is prima! Flink wat tomaten, komkommers en andere groene versnaperingen halen we uit de moestuin.

Om de boel in de winter te kunnen opeten zullen we nu aan de bak moeten. We beginnen met de tomaten. Die gaan in de pan en worden omgetoverd tot saus. Na een uurtje wecken hebben we weer tien potten saus.

Wecken

Terwijl de tomatensaus in de weckketel staat maken we van ons groenteafval een bouillon. Zulks komt ook altijd van pas! Zeker bij een goede risotto kun je wel wat bouillon gebruiken.

Na het kokkerellen maken we de keuken schoon en pakken we de auto vast in. Daarna is het tijd om de vakantie in te luiden bij de Bankier in Cuijk. Cheers!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder