Altijd maar knuffelen

Leuk joh, Charlie mee op vakantie. De koningin wil altijd knuffelen, aandacht en eten. Vooral die eerste twee weet madame overal te ritselen.

Dinsdag 29 augustus 2023. De dag begint met een wandelingetje naar Ambialet. Charlie wil toch even de pootjes strekken na een nachtje slapen in de tent. We lopen richting het dorp en steken de Tarn over. Leuk hoor! Mooi dorpje, de highlights doen we wel een andere keer. Nu is het tijd voor ontbijt.

Ambialet

Na het ontbijt pakken we de auto richting Albi. We parkeren onder de markthal en vallen met onze neus in de boter. Een hal vol eten en lekkers. De beginnen met koffie/thee en een heerlijke pruimen tartellette.

De keuze is reuze

Na de markt lopen we een naar de kathedraal. Een flink uit baksteen opgetrokken gebouw. Niet alle schepsels van de heer zijn er welkom, dus terwijl Monique de pracht en praal binnen bewonderd, blijven Charlie en ik even wachten. Charlie maakt gelijk een nieuwe beste vriend. Een kereltje van een jaar of tien die me de oren van de kop lult. Helaas spreek ik amper Frans, dus het is een vrij eenzijdig gesprek. Ondertussen krijgt Charlie alle aandacht. De heer zal het gewild hebben.

Flinke kerk

We lopen een rondje door Albi en genieten van de mooie vakwerkhuizen en smalle straatjes. We passeren het paleis en in de tuin ervan is het weer raak. Charlie maakt vrienden.

Tuinen van het paleis

Na het paleis lopen we naar de oude brug. Leuk dingetje, maar vooral van een afstandje. We steken hem over en iets verderop pakken we een andere brug terug richting het centrum.

Albi en de oude brug over de Tarn

We pakken nog even een plein mee, waar we in de zon genieten van een Orangina. Dan via een oud klooster terug naar de grote kerk.

Binnentuin van het klooster

Het is inmiddels lunchtijd en Monique heeft haar zinnen gezet op een salade. De restaurants in het stadje hebben dit niet echt te bieden, het zijn de menu du jour die gretig aftrek vinden. Maar iedere dag warm lunchen is wat te gek voor ons. Dan maar naar de super.

Lekker in het zonnetje

We halen de lunch bij de hypermarche waar we gelijk avondeten halen. Dan hup in de auto terug naar camping. Daar is het inmiddels na tweeën en de hongerige buikjes knorren.

Lekker lunchen

Als het begint te regenen schieten we de tent in en kijken we wat we nog kunnen doen. Ik vind een fromagerie in Alban op 20 minuten rijden die open zou zijn. Hup in de auto en op zoek. De fromagerie is natuurlijk potdicht en de winkel met kleine huisgemaakte conserven is bijna uitverkocht. Dan maar via een pharmacie terug naar de camping.

Daar lopen we nog een rondje met Charlie. Terug op de camping nestelen weer ons op twee heerlijke stoelen, maar die fles wijn bij de tent roept. Charlie wilde echter eerst nog even zwemmen.

Toch maar met een touwtje er aan

We lopen terug naar de tent en passeren twee kuttelikkertjes die continu naar Charlie blaffen. Ook nu, de eigenaar rent naar buiten en heeft ze niet heel indrukwekkend op hun flikker. Bij de tent is het borreltijd!

Na de borrel douchen we even en dan gaan we richting de vuurplaats voor onze BBQ. Bepakt lopen we langs de keffertjes die weer een blafshow geven. We installeren ons rondom de vuurplaats en maken ons op voor de BBQ.

Vandaag niet al te veel vlees, maar wel courgette, watermeloen, champignons en vega burgers. Ja, ook een spies met kip. Heerlijk van die zachte kip met harde stukjes!

Grillen

Als we terug lopen naar de tent maken we een praatje met een mede campinggast. Ze vind Charlie zo’n liefje en moest smakelijk lachen om mijn opmerking over het meenemen van je ratten op vakantie. Bij de tent drinken we koffie/thee en nuttigen we ons toetje. Een heerlijk platgeslagen citroen merengue tartelletje.

Inmiddels is het donker en schrijf ik deze memoires. Uiteraard met de koningin op schoot.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder