Een reisdag

Vandaag is en reisdag. We verlaten Troche en rijden richting Ambialet. Je kunt dat doen over de snelweg, maar natuurlijk ook binnendoor!

Maandag 28 augustus 2023. We beginnen de dag met een zoektocht naar een bakker. Die in Troche zou open zijn volgens het wereldwijde web, maar helaas. We rijden verder naar Libersac. Daar vinden we een alleraardigste bakker met verse croissants, pain en tartelletjes.

Terug bij de blokhut ontbijten we. Dan is het tijd om op te ruimen en in te pakken. We lopen nog even naar de privé ruimte van het personeel om het brood van gisteren af te rekenen. Tot onze grote verbazing zit Walter er! Zonder op te staan maakt hij toch een kort praatje. Zijn vrijwilligers en vrienden durven zowaar mee te doen! Saillant detail is dat geen van alleen gevraagd heeft hoe ons verblijf bij ze bevallen is. Kennelijk gingen ze er vanuit dat het top was.

Dan beginnen we te rijden. Binnendoor pakken we de leukste weggetjes. Al snel spotten we een bordje Rocamadour. Dat lijkt een prima locatie voor een stop. We stellen de navigatie in en rijden vrolijk verder. In het dorpje Martel is een kleine wegversperring. Om niet in de file te staan besluiten we even een rondje te lopen. Het blijkt een middeleeuws stadje met diverse torentjes te zijn. Heel leuk! We scoren wat eetbare souvenirs en rijden weer door. De versperring is inmiddels verholpen.

Martel
Martel

Na een half uurtje parkeren we in Rocamadour. We lopen eerst naar een uitzicht over het oude, tegen de berg aangebouwde stadje.

Rocamadour

Dan lopen we bergafwaarts naar het middeleeuwse centrum. Charlie vindt het maar wat gezellig met al die mensen voor haar, maar de Franse honden negeert ze vakkundig. Het centrum is een tikkeltje toeristisch, maar wel erg mooi.

Kerk

Nu is het tijd om de berg op te klimmen naar het kasteel. Een gruwelijke hoeveelheid trappen gaan we omhoog. Charlie geniet weer volop. Boven aangekomen arriveren we bij het kasteel. Er staat een groot bordje met de tekst: ‘dog friendly’. We kopen twee kaartjes en gaan naar binnen. Het bezoek begint met een trap omhoog om over de randen van het kasteel te lopen. Dat gaat prima, maar hond vriendelijk wil ik het niet noemen.

Bovenop het kasteel

Na ons rondje moeten we weer naar beneden. Dat vind onze held op sokken toch een minder goed idee. Ze weigert!

Draagpup

We lopen bovenlangs terug richting de auto als het een beetje begint te miezeren. Gelukkig valt het allemaal wel mee. Vlak voor de parkeerplaats nestelen we ons op een terras voor een menu du jour. Ik begin met eendenlever en Monique met gerookte forel en als hoofdgerecht nemen we allebei de lokale confit de canard. Heerlijk! Het desert laten we schieten.

We rijden verder naar Ambialet en stoppen nog even bij de supermarkt. Vanavond gaan we voor een lichte maaltijd. Na nog een uurtje rijden arriveren we op camping La Vallee du Tarn. Hier worden we hartelijk welkom geheten en naar onze plek begeleid. Als we geïnstalleerd zijn schrijven we ons in onder het genot van een lekker drankje. Erik en Monique, de gastheer en -vrouw hier, leggen alles uit en houden wel van een dolletje. Mooi! Na het inschrijven nemen we nog een drankje.

Camping en Cocktails!

Terug bij de tent is het etenstijd. De taboulé, tomatensalade en broodjes kaas smaken prima. Na het eten doen we nog een kleine wandeling met Charlie. En die afwas, die komt morgen wel.

Camouflage tent

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder