Uitverkoop!

Vandaag krijgen we een onverwachte verrassing voor onze kiezen. Ook bezoeken we een waterval en diverse winkeltjes met regionale producten. Kortom, een fijne dag!

Vrijdag 19 mei 2023. Na een lekkere nacht in de tent staande op en beginnen we de dag met een heerlijke amandelcroissant. Na het ontbijt stappen we in de auto en rijden we richting het oosten.

Als we door Fougerolles rijden besluiten we toch eens te stoppen bij zo’n kirsch handelaar. Kennelijk de verkeerde, want proeven is er geen optie. Dan kopen we toch gewoon een flesje.

We rijden nu door Le Val d’Ajol naar Faymont. Hier mijn favoriete winkel uit Frankrijk. Namelijk de De Buyer fabriekswinkel. Als we het terrein oprijden valt gelijk de extreme drukte op. Het is Grande Braderie! We worden door de parkeerwachter naar een plek begeleid en lopen de grote hal waar het spektakel zich afspeelt binnen. Prachtig! Het is uitverkoop van potten, pannen, en alles wat De Buyer allemaal produceert.

We doen een rondje door de hal en kiezen wat nuttige spullen uit. De pannen gaan per kilo, 16 euro voor staal, 30 euro voor rvs en 80 euro voor koper. We hebben net een nieuwe pannen gekocht, dus deze aanbieding slaan we over. We gaan in de rij voor de kassa staan. Die rij begint bij de ingang. Na zo’n 45 minuten wachten mogen we afrekenen.

Als we weer buiten staan besluiten we ook nog even te doen waar we voor gekomen zijn, de winkel zelf bezoeken. Maar daar we alles al hebben, zijn we die snel beu. We lopen terug naar de auto waar we een eclair eten. Dan rijden we door naar de bijgelegen waterval.

De waterval is alleraardigst. Niet heel groot, maar wel lekker rustig. We kijken wat rond en na een minuut of tien is het tijd voor een picknick op het naastgelegen bankje.

Onze route vervolgt zich terug richting de camping, maar niet zonder onderweg nog even te stoppen bij een lokale kaasboer. Ze roken er ook varkentjes.

Een vredig beestje

We pakken ook nog even de supermarkt en een lokaal winkeltje mee om vervolgens op de camping te relaxen. Ook snoepen we nog wat. Eerst l wat lokale yoghurt met rabarber, een soort ontbijt in de middag, en dan met een tartelletje. Tijdens de pre-borrel gaan er nog wat chips in.

Iets na vijven belanden we in het theater om vervolgens rond zeven de BBQ aan te steken en samen met Joost en Esther de maagjes te vullen met kaas, vlees en wijn. Wat is het leven toch heerlijk in Frankrijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder