Kei grote keien

Zo, wat een beroerde nacht. Koppijn, koud en dan weer warm, zweten. Blegh! Ik sta verrot op. Maar goed, gemaakt om af te zien hebben we toch plannen vandaag.

Vrijdag 31 augustus 2023. Ik sta iets later op dan gebruikelijk. Ik werk mijn ontbijt naar binnen en raap mijn energie bij elkaar. Ondertussen had Monique al een half programma afgewerkt en ontdekt waar we vandaag naar toe gaan. Het wordt Le Sidobre.

Het is een uurtje rijden, maar dan krijg je ook wat. De eerst stap in dit rotsachtige gebied is La Peyo Calabro, een bijzondere rotsformatie. Dit stukje graniet ligt al tijden te balanceren op een ander stukje graniet. Het lijkt onstabiel, maar het is al eeuwen niet verandert.

Peyo Calabro

Onze picknick nuttigen we bij Lac du Merle. Ook in dit meer liggen overal blokken graniet verspreid. Een bijzonder gezicht!

Lac du Merle

Na de lunch gaan we op zoek naar Chaos de la Balme. Daar zou een wandeltocht zijn die wel de moeite waard is. Ik begin me ook weer wat fitter te voelen, dus dan moet kunnen. We rijden naar het dorpje Saint-Salvy-de-la-Balme en zoeken ons wezenloos naar de parkeerplaats van de Chaos. Na wat rondjes door erg smalle en stijle straatjes besluiten we maar midden in het dorp te parkeren en te zien hoever we willen lopen. De wandeling gaat al snel een bos in en we dalen af naar het begin van de route. We volgen deze in tegengestelde richting omdat we weten dat de mooie stukken aan het eind zitten. En mooi is het! We krijgen menhirs te zien waar Obelix vrolijk van zou worden. Ze liggen bijzonder gestapeld en hebben de meest bijzondere vormen.

Grot
Hamburger
De hoed van Napoleon

Na de wandeling besluiten we terug naar de camping te rijden. in Castres stoppen we nog even bij de Super U. We willen vanavond pasta maken en moeten de ingrediënten nog even halen. Naast de Super U zit een boulangerie! Dat is prettig, tartelletjes!

Na de boodschappen rijden we nog een stukje door en bij een parkeerplaats vinden we een bankje om te genieten van onze tartelletjes.

Tartelletjes!

Terug op de camping ruimen we de boodschappen op en doen we rustig aan. Als het borreltijd is, gaat de zak chips met botersmaak open. Een acceptabele combinatie naast de rosé. Ondertussen regelt Monique een volgende camping waar we vanaf zaterdag zullen bivakkeren. Het tweede deel van de borrel genieten we aan het water op het terras.

Lekker borrelen

Dan nog even wat relaxen voor de tent voor we aan de maaltijd beginnen. Zoals gezegd pasta. Vandaag vers gemaakt met worstjes, knoflook, ui, tomaat, champignons en kaas (roquefort en emmentaler). Klein kaasplankje en crème caramel toe en de buikjes zijn weer gevuld.

Lekker eten

Na het eten is het tijd voor de afwas. Daarna is de energie voor vandaag wel op. Morgen weer een dag!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder