Op naar Wellington

Na een matige nacht op een karig bed zit ons avontuur op het Zuidereiland er voor nu echt op. Op naar Wellington!

Zondag 7 januari 2024. We beginnen rustig. We hebben immers alle tijd. Onze was is trouwens nog niet echt droog, die laten we nog even hangen. Na het ontbijt pakken we onze laatste spullen in en verlaten we ons logeeradres.

We rijden naar wat de inlever locatie van onze huurauto moet zijn, maar nergens is een bordje Ace Rental Cars te bespeuren. Bovendien is alles potdicht en gesloten. Na goed kijken blijkt dat Ace met Hertz samenwerkt. We parkeren de auto en gooien de sleutels in de dropbox.

Ingeleverd

Volgende halte is het afgeven van de bagage voor de ferry. Monique’s koffer is precies 4 kilo te zwaar, maar de twee tassen van Sander kunnen nog voldoende aan. We herstructureren het een en ander en geven de tassen af. Problem solved! We lopen nog even naar het centrum van Picton om de tijd te doden met een koffie.

Koffie in de zon

Om 10:00 melden we ons bij de boot en niet veel later zitten we op het voordek te genieten van het heerlijke weer. Twintig minuten voor de officiële vertrektijd bedankt de kapitein iedereen voor het efficiënte boarden. We kunnen eerder vertrekken! We komen echter niet eerder aan, want de kapitein geeft aan dat we nu rustiger kunnen varen en zo brandstof gaan besparen.

Aan boord!

De ferry vaart een groot deel door de Marlborough Sounds wat ons nog even laat genieten van de natuur. Prachtig hoor, maar helaas geen dolfijnen vandaag.

Ongeveer halverwege varen de Cooks Strait in. Hier begint het lange wachten, want er is niet bijster veel te zien. Gelukkig schijnt de zon. Rond tweeën popt Wellington op en er half uurtje later arriveren we.

We pikken onze bagage op en proberen de autoverhuurder te bellen. Ze zouden gesloten zijn op zondag. De telefooncel werkt niet, maar de behulpzame dame van Interislander vindt het prima om haar telefoon te laten gebruiken. Onze booking blijkt niet te kloppen, maar we kunnen toch langskomen bij hun kantoor in Wellington. We nemen een Uber en arriveren op locatie.

Onze booking staat op 9 januari horen we. De verhuurder geeft de schuld aan Rentalcars.com. Ik aan de verhuurder zelf. Evengoed mogen we een auto, maar dan wel met twee dagen huur tegen het vriendentarief van de volle prijs. Prim, dat regelen we wel als we terug zijn. We pakken de blauwe Suzuki Swift en rijden naar ons hotel.

Het hotel is erg fancy. We gooien onze spullen op de kamer met twee volwaardige tweepersoonsbedden. Dan lopen we Wellington in. Als we even op een kaart kijken krijgen we gelijk hulp van een aardige man. Hij raadt aan om naar Seafront te lopen. Hip, happening en veel terrasjes. Dat doen we, daar aangekomen is het tijd voor een ijsje voor het meisje.

We trappen wat rond en gaan vervolgens door naar Cuba Street. Dit is de bruisende winkelstraat. Er is net een publieke salsa dans gaande.

Aan het eind van Cuba Street vinden we de Hey Day brouwerij. Vervelend! We nemen wat biertjes en een hamburger.

Gizmo bier

Na de maaltijd is het vroeg, maar tijd om terug te gaan naar het hotel. Ik ben kapot moe.

Maandag 8 januari 2024. We staan uitgerust op en lopen even Wellington in. Monique had gisteren nog een kerstornament gezien. Helaas blijkt het de privé collectie van de winkel zelf en dat ze het niet verkopen. We lopen verder en gaan weer naar Cuba Street waar we ontbijten. Heerlijk getoast brioche brood met verse aardbeien. Dat is toch een heerlijke start van de dag!

Na het ontbijt gaan we zo nog even opzoek naar andere kersthangers en andere souvenirs. En daarna, dat gaan we wel ontdekken.

Of we Finnen zijn

Het is onze laatste dag op het Zuidereiland. Morgen pakken we de ferry naar Wellington. Het blijkt een dag met heel veel […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder