Bit fat Greek wedding

Zaterdag 6 juli 2019. Vandaag is de grote dag. Panos en Olia gaan trouwen! Wij mogen aanwezig zijn. De dag begint vroeg met een rit van Chalkidiki naar Kastoria. We doen er ongeveer drie uur over. Wanneer we Kastoria binnen rijden valt de grote hoeveelheid reclame voor bont op. Walgelijk! We rijden door naar ons guesthouse en onderweg passeren we de feestlocatie voor vanavond, dat beloofd wat! Het guesthouse blijkt een kerk te zijn. Kennelijk stond het verkeerde adres in AirBnB. Als we iets terug rijden, vinden we het goede guesthouse, maar dit is nog gesloten. Dan maar even het dorp in.We beginnen met de Grove of Tranquility. Dit is net buiten het dorp en biedt prachtige uitzichten over het meer waar Kastoria soort van in ligt.Na dit bezoekje gaan we het dorp in. We hebben afgesproken met Angela voor de lunch. Dat wordt weer gezellig en lekker eten.Na de lunch gaan we terug naar het guesthouse. We worden hartelijke ontvangen en krijgen direct een upgrade van de kamer. Het wordt meerzicht!We houden een korte siësta en trekken onze feestkleding aan. Wat een hitte! Rond 5 rijden we naar de kerk waar de plechtigheid gaat gebeuren. We zijn wat vroeg en de puntjes worden op de i gezet. Mooie locatie!Mijn collega’s Jomar, Angela en Sander arriveren ook en we kletsen wat om de tijd te vullen. Gezellig! Rond half zeven begint het! De traditionele Grieks Orthodoxe huwelijksvoltrekking. Laten we het op een bijzondere ervaring houden. De priester(?) die het huwelijk voltrekt wordt een paar keer boos wat, naast de airco, ook nog wat verfrissing biedt.Na het huwelijk drinken we nog wat in de locale pub om de tijd te doden, daarna zetten we onze auto bij het guesthouse en lopen we naar de feestlocatie. Het begint met een lange zit om te wachten op het bruidspaar, dan gaan we eten, traditioneel dansen. Tegen een uur of één gaat de bar echt open en begint het feest, en wat een feest is het! Fantastisch, heel bijzonder wat we daar aan mochten deelnemen.

Tegen half vijf liggen we in bed.Zondag 7 juli 2019. Laten we het op brak houden. We ontbijten, rijden naar Meteora waar we ons huisje zoeken. Eenmaal gevonden zitten er twee kittens. Monique is helemaal blij. Nu is het tijd om wat bij te slapen en relaxen, iets wat we de rest van de dag doen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder