Speurtochten

Dinsdag 9 juli 2019. Het was weer een topdag. Ditmaal met een forse activiteit en wat speurtochten.

We beginnen bij Octo, de koffiebar van Kalampaka. Hier genieten we van een ontbijt en koffie. We eindigen met een volle buik en vier rekeningen. Lekker efficiënt die Grieken.

Na Octo verlaten we Kalampaka en rijden we in een ruk naar Litorcho. Het is een saaie rit, maar hij brengt ons wel naar de voet van Mount Olympus. De place to be voor een echte fan van Asterix.

In het dorp beginnen we bij het informatiecentrum van het Nationale Park. Er worden waar wandelingen aanbevolen, maar de kaart waar ze op worden aangewezen is de enige die ze hebben. Maak maar een foto is het advies.

We schieten een supermarkt in en gaan op zoek naar onze AirBnB voor de komende twee dagen. We arriveren op de genoemde locatie maar kunnen het niet vinden. Na een paar minuten ronddwalen blijkt dat we al die tijd voor de ingang stonden. Een matig Engels sprekend persoon laat ons binnen en vertelt dat ze de zus van de man van Mimi is. Prima, we hebben het gevonden!

We droppen de koffers en gaan meteen door naar Mount Olympus. We willen lopen van het klooster van Agios Dionysos naar Prionia. We rijden de berg op en genieten van het uitzicht. Helaas is het een beetje bewolkt, dus nog geen wijze van de top.

Bij het klooster aangekomen, neem ik even een kijkje. Blij dat ik die dingen in Meteora ook links heb laten liggen.

Bij het klooster zou de E4 route ook aangeven staan, maar daar is niet het geval. Enkel de route naar de Holy Cave is er. We besluiten de route andersom te gaan lopen en rijden door naar Prionia.

Hier vinden we al snel de E4 en lopen bergafwaarts. Al snel zien we een kleine waterval. Tijd voor de eerste picknick en een verkoeling van de voetjes in het steen koude water.

We lopen vrolijk verder door het bos en genieten van de koelte die het biedt. We passeren een brug en een bordje dat de lokale marathon hier de 33 km passeert.

Na een klein uurtje lopen arriveren we bij de tweede waterval. Schitterend ding, alleen jammer dat er veel schreeuwende pubers in het water liggen.

We laten de waterval voor wat hij is en gaan iets verder aan de rivier beginnen aan onze tweede picknick. Het is inmiddels zo bloedje heet dat we ons even opfrissen in het water.

Na een paar honderd meter zijn we bij het klooster gearriveerd. We lopen direct door naar de heilige grot en arriveren er na 20 minuten.

Na picknick nummer drie is het tijd voor de wandeling terug omhoog. We hebben inmiddels 4,4 km in de benen en beginnen vol goede moed. We passeren het klooster en hebben de waterval nu bijna voor ons zelf.

Bij de rivier van picknick twee gooien we nogmaals een klets water in het gezicht. Het zweet gutst er inmiddels uit. We lopen vrolijk door en passeren de schreeuwende pubers die inmiddels denken dat ze professioneel fotograaf en modellen zijn. We stoppen bij de eerste waterval voor picknick vier en arriveren zeiknat bij Prionia. Daar gieten we een icetea en Fanta naar binnen. Toch mooi 9km en 500 hoogtemeters in de beentjes.

We rijden terug de berg af, het dorp in een zo naar ons huisje. Tijd om te douchen! Na de douche drinken we wat en gaan we op zoek naar voedsel.

Het wordt een uiterst sfeervolle taveerne met Good Prices. Gelukkig was het eten, sardines, groene gekookte salade en courgette, ook prima.

Nu in het huisje krijgt Monique nog even uitleg over de wijze van de top.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder