Op naar de top

Woensdag 10 juli 2019. Vandaag staat in het teken van afzien. Ik heb bedacht dat we Mount Olympus via de E4 omhoog gaan lopen. Slechts 1000 meter klimmen in 5 km aldus de boekjes.We beginnen uiteraard met een ontbijt. Griekse yoghurt met honing en walnoten. Genieten! Hierna zoeken we een supermarkt om proviand in te slaan. We vinden er een met verdiepingen. De koekjes liggen kennelijk in de kelder, evenals de zware spullen als drank. Bepakt beginnen we aan de klim naar Prionia. Gelukkig hebben we hier een auto voor.In Prionia beginnen we vol goede moed aan de wandeling. Het zou 4 uur enkele reis zijn en bestaan uit goede paden. We passeren na vijf minuten een waterval. Dat begint goed!We lopen lekker in de koelte en schaduw van het bos omhoog. De paden zijn inderdaad prima. Datzelfde geldt voor de beentjes. Na een uurtje lopen arriveren we bij onze eerste stop. Die was nodig, want het begon toch wel warm en zweterig te worden. Sander wast zich even in de waterbron. Ook ontmoeten we hier Gerda. Ze zegt dat we bijna halverwege zijn.We lopen gestaag door en stoppen regelmatig voor een koekje en slokje water. Suiker is onze vriend vandaag! Na nog een uurtje lijkt het of we het bos verlaten en op ruwer terrein terecht komen. Het bospad wordt ingeruild voor grind en rotsen.We wandelen vrolijk door en passeren een gletsertje. We genieten van de permafrost. Laat je hieronder niet misleiden door de dennennaalden, die op het ijs liggen.Na dit vrolijke tafereel lopen we door en beginnen de beentjes zwaar te worden. We vragen voorbijgangers hoe lang het nog is naar de hut en de antwoorden verschillen van een uur tot een half uur. Inmiddels hebben we hem wel in beeld!In beeld betekent wel dat we weten wat er nog komt. We gaan ervoor en na net geen drie uur lopen arriveren we op onze eindbestemming. Dit is de Spilios Agapitos Refuge.Hier is het tijd voor een lekker drankje en onze lunch. We eten onze buikjes vol met salami en simit. Na een half uurtje bijkomen en genieten van het uizicht is het tijd om terug te gaan.We beginnen aan de afdaling en glijden regelmatig van het grind af. Gelukkig geen schade en na twee uur dalen arriveren we weer in Prionia. We trakteren ons op een koud drankje en rijden terug naar ons huisje. Daar doen we niets meer.Na wat gerust te hebben gaan we weer eten bij onze vriend van gisteren, taveerne To Pasari. Lekker veel vlees vandaag. Uiteraard baklava toe.Mooie dag toch weer, 11 kilometer lopen, 1327 meter gestegen en ook weer gedaald. Ben best een beetje trots op ons.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder