Een warme dag

Met temperaturen rond de 30 graden beloofd het een warme dag te worden. Prima weer voor wat activiteiten in de buitenlucht!

Donderdag 25 juni. De dag begint in Borger bij het Boomkroonpad. Hier kun je door de boomtoppen lopen. Het is even lastig om binnen te komen, maar dat euvel wordt snel verholpen en voor we het weten staan we 20 meter boven de grond.

Na het pad besluiten we de Heide en Vennen route te gaan lopen. Deze wandeling brengt ons langs tal van leuke bonnetjes, grafheuvels en heidevelden. We zien een specht lekker hupsen door de takken. Het is een mooi gebied hoor de Boswachterij van Borger-Odoorn!

Na de wandeling nuttigen we een klein drankje en gebakje. Daarna is het tijd om verder te trekken. Via de Steenhopenweg en Hunebed D20 komen we bij het Hunebed Centrum in Borger. Hier pikken we het grootste hunebed mee. We boffen dat we tussen de meute door kunnen kijken. We boffen nog meer dat Prins Pils gisteren al was geweest en niet vandaag zou komen.

Na de hunebedden is het tijd voor Lucy’s! Monique had zin in een high tea en wie is er nu tegen het eten van allerlei lekkers? Lucy weet wel hoe ze het e.e.a. moet klaarmaken, dus dat zat wel snor!

Eenmaal terug op de camping is het nog wat vroeg. Tijd voor nog een activiteit. We besluiten en stukje te gaan fietsen. Vandaag geen uitgestippelde route, maar als volleerd bejaarden van knooppunt naar knooppunt.

We rijden door de bossen van Sleenerzand. We pikken een onderduikershol mee en passeren het oranje kanaal. In Noord-Sleen pakken we een drankje bij de lokale herberg. We fietsen verder via Het Haantje om vlak voor Odoorn richting Schoonoord te gaan. Daar wacht een ijsje op ons.

Op de camping is het weer tijd voor borrel, BBQ en onze avondwandeling. Ook daar boffen we weer, er staan allemaal super schattige lammetjes in het begrazingsgebied.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder