Het Reestdal

Het mag nog wel een paar graden warmer worden, maar de voorspelde regen blijft in ieder geval uit. Dat is prettig. Vandaag staat er een wandeling op de programma, Monique is nog steeds niet topfit.

Vrijdag 14 mei 2021. De dag begint weer met de rits van Joost. Wat een lawaai ding is dat! Een paar uur later worden we wakker en staan we op. We beginnen met koffie, thee en verse broodjes. Monique probeert ondertussen de camping-kip te paaien.

Daarna gaan we kijken hoe Joost en Riet hun spullen weer inpakken. Mooi spul zo’n De Waard, maar je neemt automatisch wel meer mee dan strikt noodzakelijk. Als alles is ingeladen zwaaien we Joost en Riet uit.

Voor ons begint het middagprogramma in Balkbrug. Monique heeft een wandeling door het Reestdal uitgekozen. We schieten van te voren nog even snel de lokale Coop in voor de noodzakelijke onderdelen van de picniq.

De wandeling loop eerst een stuk door de bossen, maar slaan al snel af om echt door het dal te lopen. De Reest loopt er vrolijk doorheen. We bevinden ons nu in Drenthe.

Bij een bankje is het tijd voor een koek. En daarna wandelen we weer vrolijk door. We lopen door velden en bossen.

Ongeveer halverwege passeren we een vennetje. Mooi hoor!

Dan volgt een kerkenpad en een bruggetje over de Reest. Niet veel later een verhaalpaal die wat vertelt over de historie van het kerkenpad.

De wandeling gaat verder door Overijssel en bij het eerste bankje is het tijd voor de picniq.

Na de deze overdadige lunch lopen we de wandeling uit. We hebben inmiddels 9 km in de beentjes.

Na de wandeling is het tijd voor een drankje bij de iets verderop gelegen brouwerij Mommeriete. Ze serveren een prima IPA op een zonnig terras.

Terug op de camping schijnt de zon pas echt en genieten we de rust, elkaar en gezelligste een gezelligheid. ’s Avonds worden er frietjes gebakken door de campingbaas. Dat is boffen, we hoeven niet te koken!

Na het eten doen vrij weinig, tot we besluiten te gaan tafelvoetballen en daarna pingpongen. Het laatste blijkt een titanenstrijd te worden, dat ze ons niet naar de Olympische Spelen sturen is een raadsel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder