Tussen de bejaarden

Het lijkt wel of ze ingehuurd worden. Bij ieder fietsknooppunten staat een setje bejaarden te kijken welke kant ze op moeten.

Woensdag 24 juni. Vandaag gaan we cultureel verantwoord doen. Om 10:00 uur hebben we namelijk de entree geboekt voor herinneringscentrum Kamp Westerbork. Het museum laat het verhaal zien van wat er allemaal gebeurd is, maar is zelf niet heel bijzonder.

Na een bezoek aan het museum gaan we fietsen. Vandaag de Drentse Bosroute. Deze brengt ons eerst langs twee enorme schotels die gebruikt kunnen worden als communicatiemiddel. Monique praat in de ene en ik hoor het loepzuiver in de andere die een stuk verder op staat.

Dan komen we aan op Kamp Westerbork, of wat er nog van staat. Ook dit is niet heel indrukwekkend. De schotels van de radio sterrenwacht trekken meer in het oog dan de paar gebouwen die er nog staan. Bij het Nationaal Monument staan we even stil alvorens we omkeren en doorgaan met onze route.

De route loopt door de bossen van midden Drenthe. Een mooi, maar vandaag druk bezocht, gebied. Overal waar we komen moeten we zwalkende bejaarden inhalen of ontwijken. Mijn uiterst schelle bel is voor de meeste onhoorbaar. Wat doen die mensen nog op een fiets?

Als we door Elp rijden is het tijd voor een versnapering. Het lokale hotel heeft een terras en biedt drankjes en een Drentse wafel met kersen en slagroom aan. We bestellen er één om te delen. Al snel stroomt het terras vol met wederom bejaarden en begint het er te ruiken naar iets zurig. Kortom snel afrekenen en weer door!

De route gaat verder door het Drentse land en via Schoonlo komen we bij de Ieberenplas. En soortgelijke zandafgraving als het Loomeer. Hier halen we een frietje bij de lokale kiosk. Een prima lunch! Het is op zich best druk bij het meertje, maar ja de temperatuur is ook erg hoog vandaag.

Na de lunch schieten we al snel weer de bossen van midden Drenthe in. Om hier weer op elke hoek een fietsende bejaarde die de weg kwijt is. We passeren een mooi natuurgebied met moeras en maken ons rondje af. Na 43 km staan we weer bij de auto.

De volgende activiteit vandaag is de Jumbo van Westerbork. Monique doet boodschappen terwijl Sander de lokale slijter leeg koopt. Wat een mooie selectie IPA’s heeft die goede man!

Na dit alles komen we weer op de camping aan waar we ons zwempak aan doen en op de fiets naar het Loomeer gaan. Even afkoelen! Na een plons en een ijsje is het weer tijd om de dag af te sluiten op de camping.

Vanavond doen we vegetarisch op de BBQ! Best lekker die haloumi.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder