Wilde Zwijnen

Wat een genot is het getik van de regen tegen het tentdoek toch. Nog lekkerder is het als de regen ’s ochtends voorbij is en we een zonnige dag tegemoet gaan.

Zondag 26 juli 2020. We beginnen de dag met pannenkoeken. Een stevig ontbijt is essentieel voor wederom een stukje fietsen. Vandaag de ANWB gecertificeerde Wildspot Route.

Onze route begint in Kootwijk. Hier fietsen we vlotjes doorheen. Dan via de Boveneindseweg door de Kootwijkse duinen. De zon schijnt heerlijk, het wordt een mooie dag!

De route brengt ons naar Assel waar we een drankje nuttigen. Terwijl we dit doen staat een enorme kakker te vertellen hoe fijn het kamperen in de safaritent bevalt. Fijn voor je, joh! Na het drankje is het tijd voor een kleine omweg richting de Asselse Heide.

Terug naar Assel en dan linksaf richting Hoog Buurlo. Hier missen we de omweg naar de schaapskooi. Jammer, maar helaas. Iets verder, komen we een wildscherm tegen. Dat is een houtenschutting waar je, mits je geluk hebt, wild door kan bekijken. Het treft, we spotten wilde zwijnen. Moeders en biggetjes. Super leuk!

We rijden verder en schieten door de bossen richting Ugchelen. Dit is een prachtig stukje fietspad met mooie heuveltjes. Na een stukje langs een n-weg schieten we bij Waterberg weer het bos in. Hier hebben we ook een kleine omweg gepland. Niet wetende dat het over een zandpad gaat lopen we een stukje het bos in. Monique begint ineens te wijzen naar de bomen. Ze staat oog in oog met een moeder zwijn. Afstand 25 meter. Het zwijn kijkt ons diep en lang aan. Ze besluit door te lopen. Luttele seconden later steekt de hele familie het pad over.

We lopen door en bereiken niet veel later windscherm Ringakker. Ook hier zijn in grote getale zwijnen te zien. Prachtig!

We lopen terug en fietsen door naar Hoenderloo. Daar is het tijd voor boodschappen en lunch. De Spar is nog een uurtje open dus daar beginnen we. Bakker Pien, dezelfde als gisteren, heeft een prima lunchkaart en we vullen de reserves weer even aan.

Dan gaan we door richting Radio Kootwijk. Hiervoor moeten we een nogmaals over een mooi stukje Veluwe fietsen. Na wat gezoek vinden we de betonnen kathedraal van Radio Kootwijk. Wat een lelijk ding, het is bijna mooi.

Na Radio Kootwijk fietsen we het laatste stukje. We laten de camping nog even rechts liggen en gaan door naar Kootwijk. Daar wacht een koud drankje op ons.

Terug op camping drinken we wat terwijl de nieuwe buren hun tenten opzetten. Heerlijk schouwspel is dat altijd.

Na het eten is er nog energie voor een wandeling naar Kootwijk. Ze verkopen daar ijs van Co en dat schijnt een aanrader te zijn. Prima ijs inderdaad.

Dan via het bos, de Zanderdennen en Kootwijkerzand terug naar de camping. Heerlijk zo’n wandelingetje door de avondzon.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder